Winstdaling van 73% bij moederbedrijf Upbit

Het moederbedrijf van de Koreaanse cryptobeurs Upbit heeft veel minder winst gemaakt. De netto winst van Dunamu daalde in het derde kwartaal tot 160 miljard won, omgerekend 120 miljoen dollar. Er wordt simpelweg veel minder gehandeld bij Upbit en ook zijn de prijzen gedaald.

Het is winstdaling van 73% ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar, zo meldt CoinDesk Korea vandaag.

Het Zuid-Koreaanse fintech-bedrijf is getroffen door de flinke dip op de cryptomarkt. Door alle onrust sinds mei dit jaar is de totale cryptomarkt met circa 70% gezakt in relatief korte tijd. Upbit is ’s werelds negende grootste beurs op basis van 24-uurs handelsvolume, volgens data van CoinGecko.

‘Het lijkt erop dat de aanhoudende daling van de wereldwijde liquiditeit en de algehele inkrimping van de kapitaalmarkt de prestaties negatief hebben beïnvloed’, zegt een woordvoerder van Dunamu.

Lees meer over:
UpbitZuid-Korea

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...