Zuid-Korea wil door Noorderburen gestolen cryptovaluta kunnen bevriezen

Zuid-Korea wil door Noorderburen gestolen cryptovaluta kunnen bevriezen

Door de toenemende bedreigingen voor de cyberveiligheid stelt Zuid-Korea wetgeving op om Noord-Korea in bedwang te houden. Het wil met deze nieuwe wet cryptovaluta van de Noorderburen kunnen volgen en bevriezen, zo schrijft Korea JoongAng Daily.

Wetsvoorstel

Onlangs werd bekend dat Noord-Korea alleen vorig jaar al ongeveer $1,28 miljard aan bitcoin en ethereum heeft gestolen. De afgelopen vijf jaar maakte het land met de Lazarus Group als hackerscollectief meer dan $2 miljard binnen.

Een hoge regeringsfunctionaris van Zuid-Korea vestigt de aandacht op dit thema. Hij benadrukt de urgentie van het probleem:

“Het kader voor cybersecurity van het land moet dringend worden gerepareerd.”

De regering is nu van plan een nationale commissie voor cybersecurity op te richten onder leiding van de chef van het National Security Office en de directeur van de National Intelligence Service (NIS). Deze commissie moet strategische maatregelen treffen. Het doel? De cybersecurity van het land tegen internationale hackpogingen te versterken.

De aangepaste versie van een al eerder opgesteld wetsvoorstel heeft het over innovatieve methoden om cryptocurrency's en andere digitale activa die Noord-Korea op illegale wijze heeft verkregen, te "traceren en neutraliseren". In het eerdere voorstel van de NIS stond alleen nog dat deze kwesties moesten worden aangepakt.

De cyberveiligheidscommissie zal een cruciale rol spelen voor de nationale strategie van het land, zo schrijft Cryptopolitan. Het zal onder direct presidentieel toezicht te werk gaan met als doel om Zuid-Korea te beschermen tegen buitenlandse hacks.

De Lazarus Group wordt vaak door de Noord-Koreaanse staat ingezet, als een soort van gesponsorde partner. Twee weken geleden zette de FBI nog zes adressen van deze groep op een soort van "blocklist".

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties