‘Noord-Korea maakte in 2023 al meer dan $200 miljoen buit aan bitcoin en crypto’

Noord-Korea blijft geld verdienen aan hacks in de crypto-industrie. Volgens een recent rapport van TRM Labs hebben hackers gelinkt aan Noord-Korea in 2023 alleen al voor meer dan $200 miljoen aan Bitcoin en andere cryptocurrencies gestolen. Deze buit is onderdeel van de schrikbarende $2 miljard die in de afgelopen vijf jaar uit digitale wallets is gehaald.

Volgens het onderzoek was 2022 een recordjaar voor deze cybercriminelen, waarbij meer dan $800 miljoen aan cryptocurrency, voornamelijk Bitcoin, werd ontvreemd. Opvallend was de aanval op DeFi-protocollen, met name de roof van het Ronin Bridge die in maart van dat jaar plaatsvond.

Volgens TRM Labs, gesteund door een team van veteranen uit de wereld van internationale rechtshandhaving, maken deze Noord-Koreaanse hackers gebruik van geavanceerde technieken om hun digitale voetafdruk te verbergen. De gestolen Bitcoins worden vaak razendsnel doorgesluisd naar beurzen met laksere identiteitschecks.

In juni was er een significante aanval op Atomic Wallet-gebruikers, waarbij zo’n $100 miljoen aan Bitcoin en andere valuta werd buitgemaakt. Deze Bitcoins werden vervolgens met precisie witgewassen en door verschillende kanalen verplaatst om detectie te vermijden.

Ondanks de stijgende dreiging was er een lichtpuntje: TRM Labs rapporteerde een afname van Bitcoin-gerelateerde hacks in het eerste kwartaal van 2023. Dit lijkt te correleren met strengere maatregelen tegen cryptomixers.

Hoewel de belofte van Bitcoin en het idee van financiële autonomie verleidelijk zijn, onderstreept het rapport het belang voor individuen om waakzaam te blijven en hun digitale schatten te bewaken.

Terwijl de crypto-wereld blijft groeien, blijft ook de noodzaak voor robuuste beveiligingsmaatregelen toenemen. Het is een herinnering dat in het tijdperk van digitale valuta waakzaamheid en voorbereiding essentieel zijn.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...