Zuid-Koreaanse officials op zoek naar Do Kwon in Servië

Opsporingsambtenaren van Zuid-Korea zijn naar Servië afgereisd om Do Kwon te vinden, de gevallen crypto-ondernemer van het Terra ecosysteem. Zuid-Korea wil namelijk Do Kwon voor het gerecht voor het overtreden van een aantal effectenwetten in het land.

Het land heeft minstens twee mensen naar de Balkan gestuurd, zo is op te maken uit een bericht van Bloomberg. Het gaat om iemand van het openbaar ministerie en iemand van het ministerie van Justitie. Voor zover bekend dit de man nog ondergedoken.

Lokale media in Zuid-Korea maken melding dat Do Kwon zich sinds circa 11 december ophoudt in Servië, een land dat géén uitleveringsverdrag heeft met Zuid-Korea. Het is wellicht één van de redenen waarom Do Kwon zich daar schuilhoudt. Doordat hij geen paspoort meer heeft, maakt dat reizen of vluchten een stuk moeilijker.

Kwon wordt ervan beschuldigd op de vlucht te zijn sinds 14 september, toen Zuid-Koreaanse aanklagers een arrestatiebevel tegen hem uitvaardigden. De 31-jarige ondernemer wordt ervan beschuldigd diverse financiële wetten te overtreden. Het was heel lang stil op Twitter, terwijl Kwon een fervent twitteraar was. Maar onlangs reageerde hij toch op een suggestieve tweet die op hem was gericht, waarin hij zegt dat hij geen geld heeft gestolen en nooit "geheime uitbetalingen" heeft gehad.

De ineenstorting van het Terra-ecosysteem is deels veroorzaakt door de ontkoppeling van zijn algoritmische stablecoin, UST. e cryptomunt Terra Classic (LUNC) was nauw verbonden met de stablecoin UST, en ook dat daalde tot bijna 100%. Ongeveer $60 miljard is in korte tijd uit het ecosysteem weggevaagd.

Lees meer over:
misdaadZuid-Korea

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...