Zuid-Koreanen hebben $21,1 miljard aan cryptovaluta

Volgens de Financial Services Commission (FSC) van Zuid-Korea is de marktkapitalisatie van cryptovaluta in het land met 46% gestegen vergeleken met het half jaar ervoor.

Crypto’s in Zuid-Korea

Voor het onderzoek bekeek de FSC 35 exploitanten van virtuele activa in Zuid-Korea. Maar liefst 26 hiervan zijn cryptobeurzen. Met deze informatie heeft de FSC vervolgens enkele trends aangekaart voor het eerste half jaar van 2023.

Lokale media melden dat de cryptomarkt een aanzienlijke groei heeft doorgemaakt. Bitcoin steeg in deze periode met maar liefst 81% en daarmee groeide ook de algehele industrie.

De Zuid-Koreaanse sector voor digitale activa bereikte in de eerste helft van 2023 de totale marktkapitalisatie van $21,1 miljard.

Ook maakten Zuid-Koreaanse cryptobedrijven veel meer winst. Volgens de FSC steeg dit getal met 82%. In de eerste helft van het jaar kwam dat neer op $168 miljoen.

Bovendien hadden de beurzen te maken met meer stortingen: een stijging van 11% tot ongeveer $3 miljard.

Populariteit daalt

Ondanks de algemene groei van de cryptomarkt, nam de gemiddelde dagelijkse transactiewaarde bij de 26 beurzen wel iets af. Dit was in de periode van januari tot juni 2023 zo’n 1,3% lager vergeleken met de zes maanden daarvoor. Omgerekend is dat $2,1 miljard.

Ook daalde het aantal particuliere en zakelijke cryptotraders licht met 210.000 tot 6,06 miljoen. Binnen deze groep vormden dertigers het grootste deel, waarbij meer dan 67% virtuele activa bezat met een waarde van minder dan omgerekend $370.

De eerste helft van 2023 kon je 622 soorten cryptocurrency’s in Zuid-Korea kopen. Gedurende deze periode werden 169 nieuwe cryptovaluta genoteerd, terwijl het handelspaar van 115 stuks werd geschrapt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZuid-Korea

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...