BitGo sluit deal met Koreaanse bank voor het bewaren van bitcoin

Hana Bank, een belangrijke commerciële bank in Zuid-Korea, heeft een partnerschap gesloten met BitGo, een tien jaar oude crypto-bewaardienst, om de digitale activa-bewaardiensten van de bank te ontwikkelen, die naar verwachting in de tweede helft van volgend jaar van start zullen gaan. Dat meldt Forkast op haar site.

Bitcoins bewaren

De twee bedrijven kondigen de samenwerking vandaag aan tijdens de Korea Blockchain Week in Seoul, volgens nieuwsberichten van Korea Economic Daily.

Als onderdeel van de samenwerking gaan Hana Bank en BitGo uit Californië een joint venture opzetten. Dit om te profiteren van de ervaring van de bank op het gebied van financiële diensten en naleving en de expertise van BitGo op het gebied van crypto-beveiliging.

Een woordvoerder van Hana Bank vertelt aan de Daily dat de bank hiermee het vertrouwen in het bewaren van bitcoins en andere munten hoopt te versterken.

Het partnerschap van BitGo met Hana Bank sluit aan bij de wereldwijde uitbreidingsstrategie van deze Amerikaanse partij, nadat het vorige maand $100 miljoen aan financiering in Serie C heeft veiliggesteld met een waardering van $1,75 miljard. Het bedrijf is van plan de opbrengst te gebruiken voor strategische overnames en wereldwijde uitbreiding.

BitGo is van plan om volgend jaar laat een kantoor te openen in Zuid-Korea, wanneer het zijn papierwerk in orde heeft gebracht voor lokale naleving, volgens Forkast.

Wetgeving

In juni hebben Zuid-Koreaanse wetgevers wetgeving aangenomen om crypto-investeerders beter te beschermen. De nieuwe wetgeving, bestaande uit 19 crypto-gerelateerde wetsvoorstellen, geeft de Financial Services Commission en de Bank of Korea de bevoegdheid om toezicht te houden op crypto-exploitanten en activabewaarders. De nieuwe wet maakt het ook mogelijk om boetes op te leggen in geval van oneerlijke handel in virtuele activa.

In juli kondigde de FSC aan dat ze binnenlandse bedrijven vanaf volgend jaar verplichten om cryptocurrency-holdings bekend te maken als onderdeel van nieuwe boekhoudregels. De nieuwe regels vereisen ook dat crypto-uitgevers informatie bekendmaken, waaronder tokengegevens, bedrijfsmodellen en interne boekhoudbeleid.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...