Zuid-Koreaanse belastingbetalers bezitten overzees $98,5 miljard aan crypto’s

De belastingdienst van Zuid-Korea heeft vandaag bekendgemaakt dat belastingbetalers dit jaar overzeese cryptocurrency-bezittingen hebben aangegeven met een totale waarde van 130,8 biljoen won ($98,5 miljard), nadat het land dit jaar begon met het vereisen van rapportage van overzeese crypto-bezittingen.

De Nationale Belastingdienst zegt in een verklaring dat in totaal 1.432 individuen en bedrijven hun overzeese crypto-bezittingen hebben aangegeven. Het land vereist van Koreaanse burgers die meer dan 500 miljoen won aan activa bezitten, inclusief crypto, in buitenlandse rekeningen om hun bezittingen aan te geven, volgens het lokale nieuwsagentschap Yonhap.

De overzeese crypto-bezittingen die door Zuid-Koreaanse belastingbetalers zijn aangegeven, vertegenwoordigen 70,2% van de totale waarde van aangegeven buitenlandse activa, aldus de belastingautoriteit.

Nieuwe wetgeving

In juni hebben Zuid-Koreaanse wetgevers wetgeving aangenomen om crypto-investeerders beter te beschermen. De nieuwe wetgeving, bestaande uit 19 crypto-gerelateerde wetsvoorstellen, geeft de Financial Services Commission en de Bank of Korea de bevoegdheid om toezicht te houden op crypto-exploitanten en activa-bewaarders. Het nieuwe wetsvoorstel stelt ook autoriteiten in staat om boetes op te leggen in geval van oneerlijke handel in virtuele activa.

In juli kondigde de FSC aan dat zij vanaf volgend jaar van binnenlandse bedrijven zou eisen om cryptocurrency-bezittingen openbaar te maken als onderdeel van nieuwe boekhoudregels. De nieuwe regels zullen ook van crypto-uitgevers eisen dat zij informatie openbaar maken, waaronder token-details, zakelijke modellen en interne boekhoudkundige beleidslijnen.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...