Zuid-Koreanse overheid kondigt maatregelen aan tegen ongeregistreerde bitcoin beurzen

De Zuid-Koreaanse overheid heeft vandaag maatregelen aangekondigd tegen bitcoin beurzen die zonder registratie in het land opereren. Bedrijven krijgen tot 24 september de tijd om zich vrijwillig te registeren, indien dat niet lukt kunnen ze op boete’s rekenen van de overheid.

De nieuwe regelset heeft zowel invloed op beurzen die in en vanuit Zuid-Korea opereren als beurzen die in het land opereren, maar ergens anders gevestigd zijn. Volgens het bericht gaat het om beurzen waar de Koreaanse taal wordt ondersteund, marketing gericht is aan Koreanen of betalingen kunnen worden gedaan met de Koreaanse won.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zware straffen voor beurzen zonder registratie

De Zuid-Koreaanse overheid laat er wat betreft de straffen geen gras over groeien. Bedrijven die zich na 24 september niet aan de regels houden nemen een groot risico. Financieel gezien valt het wel mee, met een maximale straf van grofweg 43.500 Amerikaanse dollar, maar ook een gevangenisstraf behoort tot de mogelijkheden.

Verantwoordelijken voor bedrijven die zich na 24 september niet aan de regels houden kunnen tot 5 jaar in de gevangenis belanden in Zuid-Korea. Een vooruitzicht waar weinig mensen op zitten te wachten en waarschijnlijk een goede motivatie om aan de registratieplicht te voldoen.

Er zijn zelfs bronnen die suggereren dat er plannen zijn om de toegang naar beurzen te blokkeren indien ze na 24 september nog niet aan de regels voldoen. Wat betekent dat het onmogelijk is om vanuit Zuid-Korea op de websites van de respectievelijke exchanges te komen.

Onzekerheid voor Koreaanse gebruikers

Ook Koreaanse gebruikers van de verschillende beurzen doen zich er dus goed aan om te controleren of hun platform voldoet aan de nieuwe eisen van de Koreaanse overheid. Indien dat niet het geval is zijn na 24 september in principe alle transacties op dergelijkse platforms illegaal binnen het land.

De aankondiging van de Koreaanse overheid is de zoveelste in een golf van verboden of vereisten ten aanzien van bitcoin over de hele wereld. Eerder deze week kwam er nieuws vanuit de Europese Unie over extra regelgeving wat betreft het verzamelen van persoonsgegevens door beurzen en brokers.

Daarnaast is er natuurlijk de Chinese heksenjacht op de miners en de industrie in het algemeen die Bitcoin heeft geplaagd de afgelopen maanden. Het lijkt erop dat Bitcoin steeds meer op staatsniveau besproken en serieus genomen wordt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....