Ook bitcoin verkopers in Zwitserland krijgen te maken met strengere regels

Cryptobeurzen en brokers moeten ook in Zwitserland meer data verzamelen over hun klanten. Nieuwe anti-witwasregels zorgen ervoor dat bedrijven meer moeten weten over hun klanten. Dat meldt Finews.

De Swiss Financial Market Supervisory Authority (FINMA) eist van handelsplatformen met bitcoin dat zij meer gaan doen in de opsporing van verboden geldstromen. Dit gaat gepaard met tools die niet alleen de data van (mogelijke) criminelen verzamelen, maar ook de doorsnee klant krijgt hier mee te maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In Nederland betekent dat bijvoorbeeld dat je jezelf moet identificeren bij elk bitcoinplatform met bijvoorbeeld je ID-kaart of paspoort.

Bitcoin in Zwitserland

In de praktijk zorgt dit voor meer werk voor bedrijven. En hogere kosten op het gebied van privacy maar natuurlijk ook personeelskosten. Naast online platformen moeten ook bitcoin pinautomaten er aan geloven. Volgens FINMA maken drugsdealers hier vaak gebruik van om contant geld te lozen.

De toezichthouder geeft aan ook strenger te gaan controleren. Als je niet aan de regels voldoet loop je de kans op boetes of moet je zelf (tijdelijk) je diensten stopzetten.

Volgens de FINMA is dit ‘dringend nodig’ omdat criminelen massaal gebruik zouden maken van ‘digitale assets’. De standaard argumenten over witwassen en het financieren van terrorisme komen voorbij.

Elke transactie boven de grens van 1.000 Zwitserse frank (~930 euro) moet worden gemeld. Die limiet was eerder nog vijf keer zo hoog.

Kortom: ook in Zwitserland worden de richtlijnen en regels strenger voor de industrie rondom bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZwitserland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...