Zwitsers vijfsterrenhotel gaat Bitcoin betalingen accepteren

Een vijfsterrenhotel in een luxe regio in de Zwitserse Alpen gaat Bitcoin als betaalmiddel accepteren. Het gaat om Chedi Andermatt, gevestigd in het gelijknamige dorpje Andermatt, zo’n drie uur rijden van Bern.

Bitcoin als betaalmiddel

Het heeft vier jaar geduurd, maar het plan is er nu eindelijk door. Naast bitcoin, accepteren ze ook de tweede grootste cryptovaluta voor boekingen. Dat blijkt uit berichtgeving van de Zwitserse nieuwszender Blick.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Klanten mogen nu alle rekeningen die duurder zijn dan 200 Zwitserse frank (ongeveer 185 euro) met Bitcoin (of Ether) afrekenen. De rekeneenheid blijft wel gewoon de frank, om daarmee de risico’s van de volatiliteit buiten beschouwing te houden. Alle bitcoin die het hotel ontvangt, wordt direct omgezet in de nationale valuta.

Algemeen directeur Jean-Yves Blatt reageert als volgt op het nieuws:

“We weten al lang dat cryptocurrency’s ook een toekomst kunnen hebben in de activiteiten rondom ons hotel. Terwijl de verspreiding en adoptie van cryptobetalingen toeneemt, zijn we trots dat we als een van de eerste Zwitserse luxehotels cryptovaluta als betaalmiddel aan onze gasten kunnen aanbieden.”

Het Chedi Andermatt opende haar deuren in 2013. Ze hebben 123 kamers en suites beschikbaar, voor 1.300 frank per nacht in het hoogseizoen. Met de huidige marktprijs komt dat neer op ongeveer 0,03 BTC.

Zwitserland als ‘Crypto Valley’

Het is geen verrassing dat een bedrijf uit Zwitserland voor Bitcoin kiest. Het staat al jaren bekend als land dat cryptofanaten verwelkomt. Het Zwitserse kanton Zug staat ook wel bekend als de “Crypto Valley” van de wereld. Het is de thuisbasis van veel blockchain- en cryptobedrijven.

In februari kondigde Zug aan dat het inwoners voor het eerst belasting zou laten betalen in crypto. Een van de oudste banken van het land, Bordier & Cie, biedt inmiddels ook bitcoin aan. Ook kunnen 65.000 winkeliers bitcoin accepteren door een samenwerking tussen Bitcoin Suisse en de Europese betaalprovider Worldline.

Overigens is Chedi Andermatt zeker niet de allereerste hotelketen in het land dat bitcoin accepteert. In 2019 berichtten we al over het vijfsterrenhotel Hotel Dolder Grand in Zurich. Zij accepteren cryptovaluta via fin-techbedrijf Inacta en cryptobeurs Bity.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!