Zwitserse bank biedt Tether-rekening aan

1256 totale weergaven

De Zwitserse Dukascopy Bank heeft stablecoin Tether ingebouwd. Het bedrijf maakt bekend dat klanten met een multi-valutarekening (MCA) nu de USDT-stablecoin kunnen aanhouden vanaf hun bankrekening.

Tether in Zwitserland

Dukascopy biedt al langer bitcoin aan aan haar klanten voor stortingen en opnamen. Wel moet je een handelsrekening hebben die door Dukascopy Bank is goedgekeurd als ‘crypto-fundable’.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Nu komt daar dus ook Tether (USDT) bij. Eerst moeten klanten een wallet ‘koppelen’ (door aan te tonen dat je daadwerkelijk de eigenaar bent) aan de bankrekening, om vervolgens de blockchaindollars over te kunnen dragen. Vermoedelijk is dit een soort AOPP-proces.

Tether is een zogenoemde stablecoin, een token op verschlillende blockchains die de waarde van $1 moet representeren. Toen de Terra USD-stablecoin eerder deze maand haar ‘peg’ verloor, was USDT echter kort iets minder waard dan één Amerikaanse dollar.

Dukascopy heeft naar verluidt 300 werknemers en heeft haar hoofdkantoor in Geneve.

Peer-to-bank

Onlangs lanceerde Dukascopy Bank ook al een peer-to-peer (P2P) marktplaats voor cryptocurrency’s.

De focus van de financieel dienstverlener ligt op het faciliteren van veilige peer-to-peer transacties van fiatvaluta. De verkoper zal daarbij geen toegang krijgen tot het fiatgeld van de koper totdat de cryptowallet van de koper met succes is gecrediteerd.

Het is een nieuwe manier van bankieren, waarbij stablecoins worden gebruikt als betaalrails, terwijl de bank slechts faciliteert als (tijdelijke) custodian en als matchmaker van transacties. Je kunt je dus afvragen hoe peer-to-peer het is, als de bank op deze manier haar dienst aanbiedt.

Tether is sowieso goed vertegenwoordigd in Zwitserland. Eerder dit jaar werd Plan B gelanceerd, waarbij er in het bergstadje Lugano een bitcoin en tetherstandaard werd gelanceerd. Naar verluidt heeft Lugano al meer dan 200 winkeliers overgehaald om bitcoin te accepteren.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De prijs in euro’s bij Bitvavo:

Disclaimer: dit is géén financieel advies. Cryptocurrency’s zijn risicovolle assets.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwstether

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...