Spaanse bank BBVA start met bitcoin wallet in Zwitserland

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) voegt een bitcoin wallet toe aan de beleggingsrekening van haar klanten in Zwitserland. Een signaal van adoptie voor cryptocurrency’s als assetklasse.

BBVA lanceert bitcoin wallet

BBVA is een Spaanse bank, maar hun dochter in Zwitserland heeft de primeur: een bitcoin wallet die is geïntegreerd met hun ‘normale’ beleggingsrekening.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Klanten zien dus in hun interface ook een overzicht van hun cryptocurrency’s beleggingen.

Het nieuwe type rekening krijgt de naam New Gen, waarmee klanten $10.000 in dollars, euro’s of Zwitserse franken kunnen storten.

Geïnteresseerde klanten zullen wel door een identificatieproces moeten om er gebruik van te maken. Via een bijbehorende mobiele app is de ontwikkeling van iemands portfolio gemakkelijk te volgen.

‘We bieden hiermee onze klanten meer mogelijkheden om te investeren’, zegt Javier Rubio, directeur client solutions bij BBVA Zwitserland.

Al in juni werd bekend dat BBVA Zwitserland al bewaar – en handelsdiensten aan vermogende klanten gaat aanbieden. Ze zijn daarmee onderdeel van een groeiende groep investerings – en consumentenbanken die in bitcoin een nieuwe tak van business zien.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...