Zwitserse horlogemaker Hublot accepteert vanaf nu bitcoin

De Zwitserse fabrikant van luxe horloges Hublot gaat in samenwerking met BitPay bepaalde zeldzame horloges verkopen voor bitcoin. Daarmee is Hublot zeker niet de eerste partij in de industrie voor luxegoederen, recent ging bijvoorbeeld ook horlogemerk Tag Heuer overstag.

Hublot is lid van de club

Het Zwitserse Hublot is dus het laatste lid van de club van producenten van luxegoederen die bitcoin accepteren als betaalmiddel. In een recente aankondiging lanceerde het bedrijf aan een gelimiteerde collectie onder de naam "Big Bang Unico Essential Grey", die bestaat uit 200 horloges.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze collectie kan via de Amerikaanse e-Boutique gekocht worden met onder andere bitcoin. Helaas is dat op dit moment alleen nog mogelijk in de Amerikaanse webwinkel van Hublot, maar het zal vast niet lang duren voordat we ook in Europa horloges van het Zwitserse merk kunnen bemachtigen met bitcoin.

De prijzen van de nieuwe collectie beginnen rond de 20.000 dollar, waardoor je ongeveer één bitcoin kwijt voor een Hublot. Kleine kans dat de echte hodlers er op dit moment voor kiezen om hun bitcoin te verruilen voor een horloge van Zwitserse makelij.

Niet alleen luxegoederen, ook de tram

Een ander interessant voorbeeld van een partij die bitcoin adopteerde als betaalmiddel is de iconische Tramlijn 42 in de Tsjechische hoofdstad Praag. Het is één van de oudste tramlijnen van Tsjechië en wordt momenteel vooral gebruikt als een attractie voor touristen.

Vanaf heden is het dus mogelijk om jouw rondje langs de culturele hoogtepunten van Praag, zoals het Kasteel van Praag, Charles Bridge en de Powder Gate, te betalen met bitcoin. Tramlijn 42 werkt samen met Global Payments als technische partner voor het mogelijk maken van bitcoin betalingen.

"Bitcoin is vandaag de dag een hele populaire vorm van geld. Er is geen reden waarom mensen dat niet voor gewone betalingen moeten kunnen gebruiken", aldus Petr Soukup de directeur van IT van Prague City Tourism.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....