Bitcoin (BTC) koers staat aan vooravond van iets heel moois

Nadat de Bitcoin koers de afgelopen tijd een sterke correctie heeft laten zien op de vrije val in samenhang met de rest van de wereldeconomie, was het een tijdje stil op het front van de Bitcoin koers.

Toch heeft de Bitcoin koers na een tijdje stabiel te zijn gebleven de weg naar boven gevonden. Thanh Lanh Tran, de eigenaar van Bitcoinkoers.com, ziet samen met vele anderen de Bitcoin koers naar $12.000 schieten en meent dat we aan de vooravond van iets moois staan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) koers staat aan vooravond van iets heel moois

“Doorgegaan waar 2019 eindigde”

Het leek vooral een kwestie van tijd te zijn. Na de vrije val aan het begin van de pandemie, waarbij Bitcoin samen met de rest van de wereldeconomie een flinke klap te verduren kreeg, was het wachten op een definitief herstel. Dat lijkt er nu te zijn gekomen en de Bitcoin koers zet de stijgende lijn van eind 2019 eindelijk voort.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Natuurlijk kijk ik, net als de rest van de industrie, elke dag nauwlettend naar de ontwikkelingen van de Bitcoin koers. Ondanks dat de prijs al een tijd stabiel blijft, blijft een correctie op de correctie achterwege. Dat is toch wel iets waar veel handelaren bang voor waren: een neerwaartse correctie na de opleving van de koers in mei. Maar gelukkig is er al zes weken nauwelijks een vuiltje aan de lucht. Tel daarbij de laatste stijging op en je ziet dat we aan de vooravond van iets moois staan We zijn doorgegaan waar 2019 eindigde, in de lift.”[/penci_blockquote]

De potentie is ongekend

Nu er volgens Tran een belangrijke barriere is doorbroken, is de potentie volgens hem ongekend. De denkbeeldige grens van de 12.000 dollar is volgens hem een belangrijke. De eerstvolgende grens ligt makkelijk tot de 15.000 dollar en hoe sterk die lijn een resistance vormt zal nog moeten blijken.

De sky is letterlijk de limit. Natuurlijk bestaat er altijd het risico op een terugval en zal de lijn naar boven gepaard gaan met de gebruikelijke ups en downs. Maar er is in het verleden al vaker geroepen dat er absoluut nog een nieuwe piek in het vat zit. Wie weet is dat nu wel, aldus Tran.

Meerdere redenen voor verdere stijging

Wat de nabije toekomst betreft verwacht Tran dat er nog wel een aantal leuke verrassingen in het vat zitten. Zo is het effect van de Bitcoin halving volgens hem door de coronacrisis nog niet tot volle wasdom gekomen en verwacht hij richting het einde van het jaar nog wel het een en ander aan stevige prijsontwikkelingen.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””] “Je ziet dat de algehele engagement ook weer in de lift komt, wanneer de Bitcoin koers een stijging laat zien. Investeerders laten een toenemende mate van interesse zien en zijn als collectief angstig om de boot naar de eerstvolgende piek te missen. FOMO, de ‘de fear of missing out’ is dan ook een welbekend fenomeen wat je ook weer terugziet nu de Bitcoin koers zijn stijgende lijn van 2019 heeft herpakt.”[/penci_blockquote]

Of en naar welke hoogte Bitcoin zal stijgen is natuurlijk lastig te voorspellen, maar de voortekenen duiden op iets heel moois. “We gaan het allemaal weer ervare en mischien is bitcoin kopen dan niet zo slecht”, sluit Tran af.

Disclaimer: dit is een sponsored post.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...