Cyber security framework helpt met veilig toepassen van blockchaintechnologie

Persbericht Leidschendam, 18 december 2018

Het Blockchain Cyber Security Framework biedt vooral start-ups en het MKB een praktische checklist voor het veilig gebruik van blockchains. Het framework dient als een praktische gids voor de grootste security uitdagingen waar een organisatie rekening mee dient te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het Blockchain Cyber Security Framework is tot stand gekomen in opdracht van het Ministerie van Justitie en Veiligheid en gecoördineerd door de Dutch Blockchain Coalition. Het onderzoek is uitgevoerd door CGI in samenwerking met TNO, TU Delft, PelsRijcken en LedgerLeopard.

In het rapport worden achttien veiligheidsrisico’s uitgelicht welke geëvalueerd moeten worden bij het adopteren van blockchaintechnologie. Daarnaast worden nog zes risico’s benoemt die geanalyseerd dienen te worden als er bestaande processen of applicaties migreren naar een blockchainomgeving.

De checklist biedt organisaties een sterke, veilige basis waarmee blockchaintechnologie toegepast kan worden.

Lees hier het Blockchain Cyber Security Framework als pdf. of bekijk de video

Meer over de Dutch Blockchain Coalition

De Dutch Blockchain Coalition (DBC) is een samenwerkingsverband tussen partners uit de overheid, kennisinstituten en het bedrijfsleven. Doel is het creëren van een veilige, betrouwbare digitale blockchain infrastructuur in Nederland die aansluit op de wensen van de gebruiker van de toekomst. De coalitie werkt met een actieagenda waarin zij de technologische mogelijkheden test, kijkt of de techniek voldoende aansluit bij de wet- en regelgeving en aan onderzoeks- en scholingsprogramma’s op dit terrein bouwt. Internationaal maakt de DBC afspraken over standaardisatie, normering en governance. Dit doet zij onder andere met de ISO en de Europese Commissie.

Lees meer over: