PrimeXBT: Hoe ziet de Bitcoin (BTC) markt eruit na COVID-19?

Advertorial – We zijn nu ruim de helft van 2020 gepasseerd en wat een jaar is dit geweest. We leven in een wereld waarbij COVID-19 nog steeds een dominante rol speelt. Welke rol speelt Bitcoin (BTC) in dit geheel?

COVID-19

In Nederland zijn de maatregelen weliswaar versoepeld, maar in de rest van de wereld is de pandemie nog aan de orde van de dag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het aantal besmettingen ligt wereldwijd boven de 10 miljoen stuks, het aantal sterfgevallen ligt op circa een half miljoen.

Volgens de World Health Organization (WHO) is de uitbraak nog lang niet voorbij. Ze voorzien zelfs een versnelde verspreiding wereldwijd. WHO-baas Tedros Adhanom Ghebreyesus zegt zelfs: ‘het ergste moet nog komen’.

Werkloosheid

COVID-19 heeft in ieder geval verstrekkende gevolgen. Een van de eerste schokken is dat de economie in een neerwaartse spiraal kwam.

Hierdoor schoot de werkloosheid omhoog, toen bedrijven moesten stoppen vanwege lockdowns en strenge quarantainevoorwaarden.

In maart op Black Thursday volgde een keiharde dip op alle financiële markten. Aandelen, goud en Bitcoin gingen in de uitverkoop. De futures op olie stonden voor het eerst in de geschiedenis in de min.

Inmiddels zijn de aandelen ruimschoots hersteld van deze dip. Ook Bitcoin heeft een goed tweede kwartaal achter de rug.

Koersschommelingen

Want een lichtpuntje in deze voortdurende pandemie zijn de extreme koersschommelingen op de financiële markten. En juist dagelijkse prijsschommelingen kunnen gunstig zijn voor de handel.

Lange termijn beleggers zullen wél schrikken van de volatiliteit, maar actieve handelaren proberen hier juist een graantje van mee te pikken.

Dat heeft tot gevolg dat de handelsvolumes op professionele beurzen sterk toenemen. Het zorgt ook voor een hele nieuwe generatie aan jonge handelaren via beurzen en brokers gaan handelen in aandelen, goud, olie en ook Bitcoin of andere cryptocurrency’s.

PrimeXBT: Hoe ziet de Bitcoin (BTC) markt eruit na COVID-19?

Uit data blijkt dat gokkers op sportwedstrijden ook zijn overgestapt naar traditionele markten omdat de meeste sportwedstrijden stillagen.

Het blijft koffiedik kijken wat er gebeurt zodra er een tweede golf komt? Maar de onderzoekers van PrimeXBT geven hier alvast een tipje van de sluier.

Bitcoin indicator

De eerste uitbraak van COVID-19 vond plaats in Wuhan, China, maar het duurde even voordat dit echt wereldnieuws werd. Op donderdag 12 maart, toen ook de VS als belangrijkste economie van de ernst doordrongen was, zakten alle aandelenkoers plots.

Achteraf was het uitverkoop op Black Thursday, een variant op Black Friday. Het ‘White Swan’ event maakte korte metten met de opmars van aandelen én ook Bitcoin in het begin van 2020.

Een koersindicator, ontwikkeld door Bitcoin analist Willy Woo, laat hieronder zien hoe dicht Bitcoin was om uit te breken in een nieuwe opwaartse trend voordat COVID-19 plaatsvond.

PrimeXBT: Hoe ziet de Bitcoin (BTC) markt eruit na COVID-19?

Maar paniek valt amper te controleren. Want toen de pandemie toesloeg veroorzaakten angst, onzekerheid en twijfel paniek over de hele linie. Met een prijscrash van alle assetklassen tot gevolg.

De markten lieten het ene record na het andere record registreren, in een poging om de markten weer te stabiliseren.

Herstel

Maar de financiële markten zijn nu pas begonnen aan een krachtig herstel. Sommigen spreken van een V-vormig herstel. Een aandeel als Tesla laat weer nieuwe records zien.

Maar een te plotse opleving van nieuwe gevallen kan ook uit de hand lopen, een signaal van een grotere uitverkoop? Of een signaal van meer koersschommelingen op komst?

De theorie dat markten weer herstellen krijgt ondersteuning van een tweede piek (je) in de Chicago Board Options Exchange Volatility Index (VIX).

PrimeXBT: Hoe ziet de Bitcoin (BTC) markt eruit na COVID-19?

Met andere woorden: een tweede golf van besmettingen en sterfgevallen kan ook weer paniek op de markten veroorzaken. Met alle koersschommelingen van dien.

Onder meer in Amerika nemen het aantal gevallen weer toe. Alleen al in de staat Florida gaat het om 169.000 bevestigde COVID-19 gevallen.

Het land is er nog niet in geslaagd om de curve af te vlakken namelijk. Dat terwijl ook de maatschappelijke onrust in de VS en daarbuiten flink is toegenomen. Bovendien wordt de voormalige supermacht ook continu getest door China op het economisch wereldtoneel.

Dollar

De dollar is de wereldreservemunt en draagt het gewicht van de wereldeconomie op zich. Vrijwel alles is aan de dollar gekoppeld. En nu de dollar zelf verzwakt, fluctueren de markten nog heviger.

Door de dood van George Floyd is er in het land en daarbuiten protesten, rellen en onrust uitgebroken. Bovendien staat er in november een controversiële presidentsstrijd op de agenda. De staatsschuld van Amerika is opgelopen naar 25.000 miljard dollar. De Federal Reserve heeft 6.000 miljard dollar bijgedrukt.

Kortom, we gaan een spannende tweede helft van 2020 tegemoet. Een jaar om nooit te vergeten waarschijnlijk.

PrimeXBT: Hoe ziet de Bitcoin (BTC) markt eruit na COVID-19?

PrimeXBT

We verwachten dat een tweede golf een nieuwe golf van interesse in handelen veroorzaakt.

PrimeXBT is een multi-asset margin trading platform gemaakt voor actieve handelaren. Het platform biedt toegang tot meer dan 50 assets zoals forex, aandelenindices, goud, olie en cryptovaluta als bitcoin (BTC) met tot wel 1000x leverage.

Handelaren op het platform kunnen een divers portfolio opbouwen van actief beheerde posities. Alle financiële instrumenten kunnen tegelijk worden gebruikt om zo geen mogelijke winsten te missen.

Doordat je op het platform ook in traditionele assets kunt handelen, heb je als handelaar uitgebreide mogelijkheden. Zowel de gebruikerservaring als de tools zijn zoals je dit kent van de ‘normale’ beurzen en brokers.

Daarmee heeft PrimeXBT een unieke positie voor handelaren. Het platform heeft namelijk alle tools om te profiteren van zowel stijgende als dalende markten. Dat maakt technische analyse een stuk gemakkelijker via PrimeXBT.

Voor de komende zes maanden van 2020 voorzien we een nieuwe golf van koersschommelingen, en het stelt handelaren in staat om daarvan te profiteren.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...