SEC vs. Ripple: Miljoenenboete voor XRP-verkoop?

5546 totale weergaven
Ripple Onthult Nieuwe Stablecoin RLUSD

De Amerikaanse beurstoezichthouder SEC en Ripple, het bedrijf achter de cryptocurrency XRP, zijn verwikkeld in een juridisch steekspel over de hoogte van een mogelijke boete. Ripple probeert de voorgestelde boete van maar liefst 2 miljard dollar te verlagen, maar de SEC is onverbiddelijk.

Ripple vs. Terraform: Een vergelijking die niet opgaat?

Ripple vergelijkt zijn zaak met de recente schikking van Terraform Labs, het bedrijf achter de ingestorte stablecoin TerraUSD. Terraform Labs ging failliet en stemde in met een boete en ingrijpende maatregelen. Ripple stelt dat zijn situatie anders is en dat de voorgestelde boete daarom buitenproportioneel is.

De SEC is het daar niet mee eens. Ze benadrukken dat Ripple, in tegenstelling tot Terraform Labs, geen vergelijkbare maatregelen heeft genomen, zoals het teruggeven van geld aan investeerders of het ontslaan van bestuurders.

Hoeveel moet Ripple betalen?

Ripple stelt dat de boete niet hoger zou moeten zijn dan 10 miljoen dollar, gebaseerd op een vergelijking met de boete die Terraform Labs kreeg in verhouding tot de bruto-omzet. De SEC vindt deze vergelijking echter niet terecht en wijst op het verschil in brutowinst tussen beide bedrijven.

XRP is geen effect, zegt Ripple

Stuart Alderoty, de juridisch directeur van Ripple, benadrukt op X dat de rechter heeft geoordeeld dat XRP geen effect is. Hij stelt dat er geen slachtoffers zijn om te compenseren en dat Ripple een bloeiend bedrijf is. Hij bekritiseert de SEC voor het eisen van een hoge boete.

Wat betekent dit voor de toekomst van XRP?

De uitkomst van deze juridische strijd kan grote gevolgen hebben voor Ripple en de toekomst van XRP.

Een hoge boete zou Ripple hard kunnen raken, terwijl een lagere boete een overwinning zou zijn voor het bedrijf en mogelijk de koers van XRP zou kunnen opdrijven.

xoxo Sophia!

Door: Sophialine Marlowe

Na haar studie journalistiek is Sophialine begonnen als crypto journalist bij Bitcoinmagazine.nl. Haar professionele schrijfstijl en uitgebreide kennis maken haar artikelen uitermate interessant en nuttig voor zowel de beginnende als de gevorderde crypto investeerders....

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd