Redenen om ETH te verruilen voor SOL in 2024

11876 totale weergaven
Redenen om ETH te verruilen voor SOL in 2024

Solana heeft recent meer actieve adressen dan Ethereum gezien, hoewel Ethereum in volume voorop blijft lopen.

Solana en Ethereum: Een vergelijking

In de wereld van crypto is verandering de enige constante. Solana en Ethereum hebben beide hun sterke punten, maar recente gegevens laten zien dat Solana in activiteit de overhand heeft. Wat betekent dit voor beleggers en crypto-enthousiastelingen?

Actieve adressen: Solana wint

Volgens een recent rapport had Solana in de afgelopen 24 uur meer actieve adressen dan Ethereum. Dit betekent dat meer mensen Solana gebruiken voor transacties, wat wijst op een groeiende populariteit.

Een analyse van Solana’s actieve adressen toont een duidelijke stijging. De cijfers zijn indrukwekkend: de afgelopen weken bleef het laagste aantal actieve adressen boven de 800.000, en op het moment van schrijven zijn er meer dan 1 miljoen actieve adressen.

Bron: Solscanner
Bron: Solscanner

Daarentegen liet Ethereum een daling zien in dezelfde periode. Het aantal actieve adressen bleef onder de 500.000 en zakte geleidelijk naar ongeveer 400.000. Momenteel ligt dit aantal rond de 141.000. Dit is een aanzienlijk verschil met Solana, wat suggereert dat Ethereum gebruikers verliest of minder activiteit ziet.

Bron: Santiment
Bron: Santiment

Volume: Ethereum houdt stand

Hoewel Solana meer actieve adressen heeft, blijft Ethereum in termen van volume domineren. Analyse van de volume trends via DefiLlama laat zien dat Ethereum de afgelopen weken hogere volumes had dan Solana.

Op het moment van schrijven bedroeg het netwerkvolume van Solana ongeveer $ 1,1 miljard, terwijl dat van Ethereum ongeveer $ 1,5 miljard bedroeg. Dit geeft aan dat het volume van ETH is afgenomen, terwijl het netwerkvolume van SOL zijn momentum heeft behouden.

Het totale vergrendelde vermogen (TVL) bevestigt dit beeld. Ethereum’s TVL bedraagt meer dan $ 65 miljard, terwijl dat van Solana rond de $ 4,8 miljard ligt. TVL is een belangrijke maatstaf in de DeFi-wereld, omdat het aangeeft hoeveel waarde er in een netwerk is vergrendeld.

Bull Trends: ETH en SOL

Beide netwerken tonen bullish trends, hoewel met variaties. Analyse van Ethereum laat zien dat het zich in een bull trend bevindt, met een Relative Strength Index (RSI) boven de 60. Dit wijst op een sterke trend, ondanks dat de prijs de laatste dagen weinig is bewogen. Ethereum handelt momenteel rond de $ 1.877, met een lichte stijging van minder dan 1%.

Solana, aan de andere kant, heeft een RSI die op de neutrale lijn rust. Dit betekent dat, hoewel Solana zich nog in een bull trend bevindt, deze momenteel zwak is. Solana handelt rond de $ 165, ook met een lichte stijging van minder dan 1%.

Bron: TradingView
Bron: TradingView

Wat betekent dit voor jou?

Deze gegevens roepen de vraag op: is het tijd om ETH te verruilen voor SOL? Als je kijkt naar de recente activiteit en groei van Solana, lijkt het een veelbelovende keuze. Echter, Ethereum blijft een dominante kracht met hoger volume en TVL, wat suggereert dat het nog steeds een stabiele investering is.

Voor potentiële investeerders is het cruciaal om zowel de activiteit als de volume trends te overwegen. Solana biedt spannende kansen met zijn groeiende aantal gebruikers en indrukwekkende activiteit. Ethereum biedt stabiliteit met zijn grotere volume en TVL.

De keuze tussen Solana en Ethereum hangt af van je investeringsstrategie. Zoek je groei en activiteit, dan biedt Solana interessante mogelijkheden. Zoek je stabiliteit en een bewezen staat van dienst, dan blijft Ethereum een veilige haven.

Blijf op de hoogte van de laatste trends en maak een weloverwogen keuze. Beide netwerken hebben hun sterke punten en kunnen waardevolle toevoegingen zijn aan je portfolio.

 

Door: Immanuel Rodulfo

Immanuel J. Rodulfo is een ervaren specialist in digitale marketing en communicatie, met een diepgaande kennis van blockchain-technologie en cryptocurrency. Met een academische achtergrond in communicatie en onderwijs en meer dan vijftien jaar ervaring in de sector, combineert Immanuel zijn uitgebre...