Reuters: bankrun bij FTX van $6 miljard in 72 uur

De afgelopen 72 uur hebben klanten maar liefst 6 miljard dollar bij FTX proberen op te nemen. Dat meldt persbureau Reuters op basis van een intern memo dat men heeft ingezien. CEO Sam Bankman Fried heeft dit vandaag in een bericht op Telegram aan zijn personeel verteld. Die informatie is uitgelekt bij Reuters.

Op moment van schrijven is de stand van zaken als volgt: er is een niet-bindende overeenkomst getekend tussen Binance en FTX vanwege de ‘liquiditeitscrisis’ bij FTX, de derde beurs op de markt na Binance en Coinbase. Of hiermee FTX nu gered is, valt te bezien. Met name koper Binance zegt tijd nodig te hebben om alle details van de deal recht te strijken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De miljarden dollar die klanten in paniek bij FTX wilden opnemen, had FTX simpelweg niet. Daarom zijn de opnames ook vandaag ook tijdelijk stopgezet.

SBF zegt onder meer tegen zijn personeel. ‘Op een gemiddelde dag hebben we tientallen miljoenen dollars aan netto in- en uitstroom. Tot dit weekend ging het niet om abnormale volumes. Maar in de afgelopen 72 uur hebben we ongeveer $6 miljard aan netto-opnames gehad’. Hij bevestigt dat de opnames ‘effectief zijn gepauzeerd’, maar dat dit ‘in de nabije toekomst’ wordt opgelost.

FTX heeft niet op de berichtgeving van Reuters willen reageren.

De gebeurtenissen van de dag samengevat:

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuwsFTX

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...