Sam Bankman Fried verliest 93% van zijn vermogen

Sam Bankman Fried verliest 93% van zijn vermogen

Sam Bankman-Fried, CEO van FTX, is van de Bloomberg Billionaires Index gevallen. Op deze lijst zijn de 500 rijkste personen op aarde. Changpeng 'CZ' Zhao blijft stevig op de 87e plaats staan, zo meldt Bloomberg.

Sam Bankman-Fried (SBF) beschikte vorige week nog over een vermogen van circa 16 miljard dollar. Inmiddels is dit vermogen geslonken naar een geschatte 991 miljoen dollar, afhankelijk van de koers van de FTT token, de exchange token van zijn bedrijf FTX, één van de grootste cryptobeurzen te wereld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op het hoogtepunt van zijn rijkdom had de 30-jarige Amerikaan 26 miljard dollar achter zijn naam. Grotendeels gebaseerd op de koers van diezelfde FTT token, die nog bijna 80 dollar waard was op 10 september 2021. Op momenteel is de waarde echter 4,50 dollar.

Zijn concurrent 'CZ' weet wel garen te spinnen van de ondergang van FTX. Binance is in gesprek met SBF om FTX.com volledig over te nemen. De crypto exchange was in de problemen gekomen na een bankrun, waarbij klanten naar verluidt 6 miljard dollar wilden opnemen in 72 uur. Die stormloop kon de beurs niet aan, waardoor SBF op zoek moest naar vers geld.

Vermoedelijk zal de waarde van de bedrijven FTX en zusterbedrijf Alameda Research verdampen tot 1 dollar per stuk. Eerstgenoemde partij was op het hoogtepunt 32 miljard dollar waard. Onder meer BlackRock, Circle en VanEck zijn aandeelhouders in FTX. FTX.us valt buiten de deal.

Lees meer over:
Bitcoin Binance FTX

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan