Bitcoin analyse: van recordprijs naar tekenen van zwakte rond $63.700

Bitcoin analyse: van recordprijs naar tekenen van zwakte rond $63.700

De Bitcoin koers schommelt rond $63.700 (Fib. level 3.618) en heeft sinds de pullback van donderdag opnieuw een aantal belangrijke prijsniveaus verloren.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,826.81USD, We bespreken de recente koersontwikkelingen op de lagere tijdsbestekken en bespreken de mogelijke gevolgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Een eerste echte teken van zwakte kregen we op dit tijdsbestek door het creëren van een lower low gedurende de pullback afgelopen donderdag. De lower low en de breuk in onze bullish markstructuur volgde direct nadat bitcoin een nieuw all-time-high (ATH) had neergezet. Sindsdien begeven we ons in een lastige positie. Om de potentiële nieuwe bearish trend ongeldig te maken hadden we onmiddellijk een opwaartse beweging naar een nieuw ATH (higher high) nodig, oftewel een V-vormig herstel.

Na de pull back bestempelden we een V-vormig herstel, die ons direct een nieuw ATH zou opleveren, als onwaarschijnlijk, en terecht. Nadat we de koers zijwaarts hebben zien bewegen rond $65.000 en rond dit prijsniveau een lower high hebben gevormd, volgde gisteren de lower low. De trend op dit tijdsbestek is nu bearish bevestigd.

Als er kracht wordt getoond door bijvoorbeeld het vormen van een higher low in de komende dagen kunnen we onze verwachtingen voorzichtig bijstellen. Tot die tijd houden we er rekening mee dat de koers op weg is naar het eerst volgende supportgebied. Gaat support hier verloren en de neerwaartse trend houdt aan richten we ons op het supportgebied daaronder. Dit zou zomaar de richting kunnen zijn voor de wat kortere termijn.

De situatie waarin we ons momenteel in bevinden is dat de daggrafiek het laatst overgebleven bullish tijdsbestek is. We kunnen dus op zoek naar ideale prijsregio’s om de dagelijkse uptrend te respecteren en vanaf hier voort te zetten. Gaan ook deze prijsregio’s verloren dan kunnen we er vanuit gaan dat de dagelijkse uptrend helemaal niet zal worden gehandhaafd.

De ideale regio om dit te laten gebeuren is langs de 200 MA’s, omdat ze de afgelopen jaren cruciaal zijn en vaak fungeerde als plek waar de koers lokale bodems en toppen vormt binnen een grotere trend op de hogere tijdsbestekken, zoals de daggrafiek. Wanneer we deze voortschrijdende gemiddelden kwijtraken als support krijgen we te maken met een marktsituatie de er ineens een stuk somberder uitziet.

Bitcoin analyse: van recordprijs naar tekenen van zwakte rond $63.700
Bitcoin analyse: van recordprijs naar tekenen van zwakte rond $63.700

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

De zwakte waar we het bij de 4 uursgrafiek over gehad hebben zien we ook terug op de 1 uurgrafiek. Sinds gisteren zijn we de 200 MA’s als support verloren en ze worden sindsdien getest als weerstand (bearish retest). Nu we handelen onder deze voortschrijdende gemiddelden is voortzetting van de huidige neerwaartse trend op de 4 uurgrafiek het meest waarschijnlijke scenario.

Maar aan de andere kant nu we handelen onder de 200 MA’s op dit tijdsbestek geeft dit ons in e nabije toekomst mogelijk ook een eerste teken van kracht. Namelijk wanneer we ze kunnen terugwinnen als support. Dit zou betekenen dat we een higher low gevormd hebben op de 4 uursgrafiek in plaats van een lower low zoals de huidige bearish trend impliceert. Wanneer dit gebeurd betekent dit een eerste teken van kracht op de lagere tijdsbestekken.

De gevolgen van het terugwinnen van de MA’s op dit tijdsbestek is dat het de kans op het ombuigen van de trend op de 4 uursgrafiek naar bullish een stuk waarschijnlijker maakt. Het ombuigen van bearish trend naar bullish op de 4 uursgrafiek betekent dat we ervan uit mogen gaan dat we de higher low op de daggrafiek, waar we momenteel op anticiperen, gevonden hebben. Een stukje domino-effect analyse zoals we deze vaker hebben toegepast.

Bitcoin analyse: van recordprijs naar tekenen van zwakte rond $63.700
Bitcoin analyse: van recordprijs naar tekenen van zwakte rond $63.700

Bitcoin Webshop

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

*NIEUW*
- De massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade
- Bitcoin Christmas Rocket 'To The Moon'. Een uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal in de vorm van een Raket en maar liefst 15 cm groot. Op de voorkant van de Bitcoin Kerst Raket is de gouden Bitcoin B geschilderd en op de achterkant de tekst ‘To The Moon’.

Bitcoin analyse: van recordprijs naar tekenen van zwakte rond $63.700
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties