Bitcoin (BTC) Analyse: Kan de koers naar $13.880 dit weekend?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De bitcoin koers zag een mooie stijging deze week en zit op de kortere timeframes in consolidatie. Ten opzichte van de video analyse van gisteren is er niet bijster veel veranderd. Kan de koers deze week nog naar $13.880 of krijgen we een zijwaarts weekend zoals voorgaande weekenden? Lees snel verder!

Bitcoin prijs wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is te zien dat de koers met overtuiging een higher high (HH) heeft gemaakt en dat betekent dat er een wekelijkse uptrend is. Het heeft ook een belangrijke weerstand gebroken tussen de $11.500 en $12.000. Om bullish te blijven moet de koers daar de komende tijd boven sluiten en/of support van maken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bullish scenario

In het bullish scenario moeten de bulls boven de support $12.000 blijven, dat is ook waar de .382 fibonacci support zit. In dat geval is het goed mogelijk dat er een enorme inverse head and shoulders kan voltrekken.

Deze wordt gevormd door de linkerschouder (LS), hoofd (H) en rechterschouder (RS). De technische target daarvan ligt op $20.500. De eerstvolgende weerstand is de $13.880.

Er is in ieder geval veel ruimte gemaakt om de uptrend voor te zetten, zelfs als de koers een (gezonde) terugtrekking krijgt. Op de lagere timeframes kan de koers nog verder stijgen als een bull flag uitbreekt naar boven.

Bearish scenario

In het bearish scenario is er ook rising wedge te zien wat een bearish patroon is. Hoewel de technische target bij de onderkant ligt rond $4.000 is dat zeer onwaarschijnlijk. Wel zijn de $10.500 en $9.800 mogelijke prijs doelen.

Support van de onderste rode lijn moet houden rond $11.500 – $11.150 om bullish te kunnen blijven. Invalidatie van de rising wedge is als de koers boven de $13.3880 kan komen en dat support maakt.

Naast de rising wedge patroon zijn er ook een aantal andere bearish punten. De koers loopt tegen de fibonacci golden pocket weerstand die eerder ook weerstand was (linker blauwe rechthoek). De RSI is bijna overbought en het volume is niet heel erg hoog.

Figuur 1: Er is een bearish en bullish patroon te herkennen in de grafiek.

Bitcoin (BTC) Analyse: Kan de koers naar $13.880 dit weekend?

Bitcoin koers dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is er na een flinke stijging al een paar dagen een consolidatie fase gaande. Na een flinke stijging vormt er in de consolidatie fase vaak een continuatie patroon zoals een bull flag of een symmetrische driehoek. Op de dagelijkse is er nu een potentiële bull flag aan het vormen maar er is eigenlijk nog niet genoeg koers informatie.

De belangrijkste support punten liggen op de $12.300 en $12.000. De laatste valt ook samen met de golden pocket regio (groene balk). Zelfs als de koers niet bullish uitbreekt uit de bull flag (welke ook zijwaarts kan zijn, te zien op de 4uur grafiek) is er dus sterke support. Het zal dan ook een higher low vormen, wat de dagelijkse uptrend intact houdt.

De bull flag heeft een technische target van $14.900, maar moet dan eerste de wekelijkse weerstand van $13.880 zien te breken.

Figuur 2: De koers loopt tegen $11.500 – $11.700 weerstand aan.

Bitcoin (BTC) Analyse: Kan de koers naar $13.880 dit weekend?

Bitcoin 4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek (figuur 3) beweegt de koers tussen de weerstand van $13.235 en de support van $12.680. Dit zijwaarts kanaal kan ook gezien worden als een zijwaartse bull flag ten opzichte van de naar beneden aflopende bull flag op de dagelijkse grafiek.

Vorige weekenden zagen we ook vooral zijwaartse beweging. Dat is ook dit weekend zeker mogelijk. Meer bullish of bearish actie kunnen we verwachten als de support of weerstand breekt. Op dit moment houden de bulls de 12EMA (blauwe lijn) support en betekent dat zij de overhand nog hebben.

Figuur 3: De koers beweegt zijwaarts tussen support en weerstand in een potentiële bull flag.

Bitcoin (BTC) Analyse: Kan de koers naar $13.880 dit weekend?

Wat gaat bitcoin doen?

Na een flinke uitbraak waarbij weerstand na weerstand werd gebroken is de koers op wekelijkse weerstand gestuit. Een uitbraak van een bull flag zou de koers significant hoger kunnen brengen naar $14.900 met $13.880 als eerstvolgende weerstand.

Het is goed mogelijk dat we wel pas weer actie krijgen na het weekend. De koers zag afgelopen weekenden weinig actie en kan tussen de support van $12.680 en weerstand van $13.235 blijven bewegen.

Happy trading!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Bitcoin prijs in euro’s:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Cristiano Ronaldo betrokken bij rechtszaak om $1 miljard door samenwerking met Binance

Cristiano Ronaldo is betrokken geraakt bij een juridische kwestie. Een class-action rechtszaak van 1 miljard...

GFY elon musk Nieuws
Kan Elon Musk Crypto Wederom Boosten – Tirade Zorgt Voor Pump Nieuwe Crypto GFY Token, Kan Dit Meme Coin Crypto Hype Ontketenen?

Elon Musk heeft het wederom voor elkaar gekregen een hoofdrol te verdienen op het cryptotoneel,...

Nieuws
Wetgevers waarschuwen voor uitrollen digitale pond

Britse wetgevers roepen op tot voorzichtigheid bij de invoering van de digitale pond in de...

Nieuws
Bitcoin Update: Uitbraak en Nieuw hoogtepunt in 2023 met prijs van $39.000

Na weken van anticipatie en geduldig wachten is het eindelijk zover: Bitcoin heeft een opmerkelijke...

Uncategorized
‘Bitcoin president’ van El Salvador doet tijdelijk stap opzij om herkozen te kunnen worden

El Salvador's President Nayib Bukele, bekend om zijn steun aan Bitcoin als wettig betaalmiddel, heeft...

Lees meer