Bitcoin (BTC) Update: kan de koers de weg omhoog weer vinden?

Bitcoin (BTC) Update: kan de koers de weg omhoog weer vinden?

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – Bitcoin heeft vandaag voorzichtig zijn weg omhoog ingezet.

Maar we zien dat de koers vandaag tot twee keer toe is afgewezen door het belangrijke prijsniveau van $36.730. Op dit moment schommelt de koers op het randje van een bearish uitbraak, maar er is nog een sprankje hoop voor de bulls!

De bitcoin koers staat momenteel op 18,820.76USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Bitcoin zet nog altijd de trend van lagere hoogtepunten en lagere dieptepunten voort binnen de huidige grotere consolidatiestructuur. De bevestiging van een bearish of bullish markstructuur laat op dit tijdsbestek nog altijd op zich wachten. Want hiervoor hebben we of een lower low nodig of een higher high.

We behandelen de belangrijkste prijsniveaus uit de daggrafiek om hier vervolgens dieper op in te zoomen op de lagere tijdsbestekken.

$34.800
Dit betreft de meest recente higher low die bitcoin gevormd heeft op de daggrafiek. Wanneer de koers hier onder terecht komt betekent dit, na de reeds gevormde lower high, de bevestiging van een bearish markstructuur. In dit scenario is het zeer waarschijnlijk dat bitcoin opnieuw het belangrijke supportgebied rond $30.000 zal gaan testen. Het supportgebied $30.000 valt samen met Fibonacci level 1.618 die we de afgelopen weken nauwlettend in de gaten hebben gehouden.

$36.730
Het prijsniveau $36.730 is het middenlijn van de symmetrische driehoek. Eerdere pogingen vandaag om boven de middenlijn uit te komen zijn tot op heden mislukt. Het mag duidelijk zijn dat voor een opwaartse uitbraak eerst de middenlijn doorbroken zal moeten worden.

$39.470
Het meest recente hoogtepunt ligt rond $39.470 en dit is het prijsniveau om te verslaan om de huidige markstructuur om te buigen naar een bullish markstructuur.

$40.000 - $41.000
Wanneer bitcoin opwaarts weet uit te breken is het weerstandsgebied $40.000 - $41.000 de eerste grote uitdaging die ons te wachten staat. Het heroveren van dit weerstandsgebied, in combinatie met de hier vlak boven gelegen 200 MA’s, is pas het moment waarop we weer echt volledig bullish kunnen zijn.

Bitcoin (BTC) Update: kan de koers de weg omhoog weer vinden?
Bitcoin (BTC) Update: kan de koers de weg omhoog weer vinden?

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

In tegenstelling tot de daggrafiek hebben we op dit tijdsbestek wel te maken met een bevestigde bearish marktstructuur (lower high opgevolgd door een lower low) en is een sterk argument om een neerwaartse uitbraak te verwachten.

Afgelopen donderdag hebben we al eens gezien dat trendlijnen valse hoop kunnen geven, want het leek er sterk op dat de koers opwaarts was uitgebroken. Hetzelfde geldt voor de koersontwikkelingen van afgelopen weekend en zelfs nu op het moment van schrijven, alleen betreft het in dit geval de onderzijde van de driehoek.

Om een flinke beweging naar beneden te voorkomen is het belangrijk dat we boven de recente low van $34.800 weten te blijven. Want dit zou tevens de bevestiging zijn van een bearish markstructuur op de daggrafiek en een einde aan de huidige consolidatiefase. Vanuit hier is het zeer waarschijnlijk dat bitcoin opnieuw het supportgebied van $30.000 zal gaan testen en het is afwachten of die op dat moment stand weet te houden.

Tot die tijd gaan we er nog altijd vanuit dat bitcoin erin zal slagen om een hoger dieptepunt te creëren boven de $34.800 en zo de huidige consolidatie voortzet. Dit is nu eenmaal de trend waar we tot nu toe mee te maken hebben.

Als de markstructuur ombuigt naar bullish, door het vormen van een higher low en een higher high boven de middenlijn $36.730, kunnen we er vanuit gaan dat de higher low op de daggrafiek inmiddels gevonden is. De hoop op een bullish uitbraak uit de huidige consolidatie driehoek is dan nog altijd in leven.

Bitcoin (BTC) Update: kan de koers de weg omhoog weer vinden?
Bitcoin (BTC) Update: kan de koers de weg omhoog weer vinden?

Bitcoin (BTC) 1 uurgrafiek

De afwijzing op de middenlijn van de symmetrische driehoek op $36.730 komt als we naar onderstaande
1 uurgrafiek kijken niet als verrassing. De middenlijn valt samen met de 200 MA en hier vlak boven de 200 EMA en ook eerder vandaag is de weerstand op dit moment nog te sterk gebleken.

Iets van een bullish argument die we kunnen halen uit de 1 uursgrafiek is dat de koers vandaag consequent higher lows weet neer te zetten. De komende uren willen we zien dat de meest recente low rond $35.840 stand houdt en we vanaf hier een higher high gaan vormen boven de middenlijn voor verdere koersstijgingen. Komen we onder de $35.840 terecht verschuiven we onze blik naar de scenario’s zoals bij de 4 uursgrafiek en de daggrafiek beschreven.

Bitcoin (BTC) Update: kan de koers de weg omhoog weer vinden?


Bitcoin Debuut


Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin (BTC) Update: kan de koers de weg omhoog weer vinden?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties