Bitcoin (BTC) Analyse: Sluiten we boven de $7.600 zone?

873 totale weergaven

Op het moment van schrijven hanteert Bitcoin een prijs van $7.513. Bitcoin is op een beslissingspunt! Weten we $7.600 te breken of zullen wij vanaf hier naar beneden gaan?

Bitcoin daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien dat Bitcoin zich inmiddels boven de EMA-21 bevindt. Dit is voor mij een sterk en positief signaal. Maar dat is nog geen reden tot juichen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op het grotere tijdframe (1 dag en 2 dagen tijdframe) moeten wij rekening houden met een lelijke Hidden Bearish Divergentie. Dit is dus absoluut geen positief signaal. De divergentie is opweg naar zijn derde ‘Lower High’ en ook op de RSI is dit duidelijk terug te zien.

Om de divergentie niet meer te kunnen uitspelen wil ik een breek zien van de bovenste trendlijn op de RSI op het dagelijkse tijdframe. Hiervoor is het dus cruciaal voor de bulls om de $7.550-$7.600 te breken.

Wanneer dit niet gebeurd, dan zakken we verder weg. Een gevolg van een lelijk reactie in deze zone is dat wij een mogelijke bearish pennant aan het vormen zijn.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Sluiten we boven de $7.600 zone?

Bitcoin 4 uurgrafiek

Ook op het 4 uur tijdframe oogt Bitcoin sterk. Er is ook te zien dat wij snel een beslissing kunnen waarnemen op de prijsactie van Bitcoin. Bitcoin houdt zich al enige tijd boven de EMA-200 (4H), alleen wil ik er wel bij vermelden dat ik dit soort prijsactie en gegeven liever zie op doordeweekse dagen.

In het weekend is de markt altijd erg dun en makkelijk te beïnvloeden, dus dat is wel iets wat wij moeten meenemen in de gegevens die op dit moment zichtbaar zijn. Ook de STOCH staat al enige dagen op een hoogte punten, dus een kleine afkoeling is waarschijnlijk.

Zolang we geen dagelijkse sluiting boven de $7.550-$7.600 zone zien, ben ik niet positief over de prijs. Zeker met de dag- en 2-dagengrafiek in mijn achterhoofd.

Wanneer we wel een daily close zien boven deze zone, zou dit een flinke verdere beweging kunnen geven richting de $7.850 of misschien wel de $8.050 zone.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Sluiten we boven de $7.600 zone?

Support levels

– $ 7250 (short term)

– $ 7050 (short term)

– $ 6850 (short term)

– $ 6650 (mid term)

Resistance levels

– $ 7550 – (short term)

– $ 7850 – (short term)

– $ 8050 – (short term)

– $ 8250 – (mid term)

Wat gaat de prijs van bitcoin doen?

Wanneer bitcoin op de daggrafiek niet sluit boven de $7.550-$7.600 zone blijf ik in mijn berenvel. Ook printen wij de bekende ‘Lower Highs’ en vormen zelfs op de 1dag en 2-dagen grafiek een lelijke Hidden Bearish Divergentie.

Wanneer wij dus wel een nieuwe local Higher High maken wordt de divergentie uitgeschakeld en is het zelfs mogelijk dat wij een verdere stijging zien richting de $7.850 zone.

Om toch een conclusie te trekken, ik denk dat het bearish scenario zich eerder uit zal spelen dan het bullish scenario. Het is afwachten geblazen.

Het Crypto Huis
Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...