Bitcoin (BTC) analyse: Consolidatie rond $7.000?

Bitcoin (BTC) analyse: Consolidatie rond $7.000?

Inmiddels aangekomen in het nieuwe jaar zien we de eerste bewegingen en volume terugstromen in de markt. Grote traders beginnen weer het volume op te krikken en de vrije dagen lijken achter de rug.

De eerste beweging lijkt nu ook gespot te zijn op de Bitcoin markt en het ziet er naar uit dat we levels onder de $7.000 gaan testen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wellicht is dit een nieuwe weg richting een nieuwe recordprijs dit jaar, maar wellicht ook een plek voor langdurige consolidatie.

Bitcoin analyse

De laatste twee weken voor het eind van 2019 zijn rustig verlopen. Met een consolidatie tussen $7.000 en $7.500. Een mooie opstap voor een goed begin van het jaar.

Echter lijkt de eerste stap te zijn gezet voor het testen van levels rond de $6.500 met het breken van $7.000. Wat kan betekenen dat het een sterke support zal blijven.

We kunnen we ook lagere levels gaan testen, we lijken richting de support levels te gaan. Dit zien we ook goed terug in de charts (WS78 en WS100). Met een duidelijk slappere verkoopdruk op onder andere de 4h chart.

Bitcoin (BTC) analyse: Consolidatie rond $7.000?
Bitcoin 4h chart 2 januari 2020

Met het zakken onder de $7.000 zien we een eerste belangrijke support rond de $6.875. Waar de WS78 Weekly Fibonacci support ligt. Dit level is een grote kanshebber voor een mooie bounce.

Mocht deze breken dan zien we al snel het level $6.500 terug komen. Welke sterk genoeg is gebleken om te kunnen houden. Mits bears niet ineens een hele gekke verkoopdruk weten te realiseren.

Een lager timeframe als de 1h ondersteunt dit en laat zien dat de verkoopdruk niet groot genoeg is om verder te breken.

Zo laat de Stochastic zien dat de huidige candles naar beneden al snel richting oversold regionen gaan. Wat dus nu al kan duiden op een nieuwe weg omhoog.

Bitcoin (BTC) analyse: Consolidatie rond $7.000?
Bitcoin 1h chart 2 januari 2020

Zo’n eerste candle naar beneden zet dus niet gelijk de toon van het nieuwe jaar. Waarin we richting een halving bewegen. De huidige koers laat een nieuwe test zien met potentieel een stijgende beweging binnen de huidige consolidatie. Wat ergens tussen de $7.000 en $7.600 ligt.

Mochten we hieruit gaan breken dan zal dit snel duidelijk worden en gaat het gepaard met erg veel volume. Het langzaamaan toenemende volume met traders welke van hun vakantie terugkomen kan hiervoor zorgen.

Het begin van het nieuwe jaar is een feit, en het zal wederom een interessant Bitcoinjaar worden.

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties