Bitcoin (BTC) Analyse: Is een koersdoel van $8.900 realistisch?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De koers vormt een potentiële inverse head and shoulders patroon. Hoe staat het daarmee? En wat kunnen we verwachten van de halfjaarlijkse futures die morgen gaan sluiten?

Bitcoin halfjaarlijkse futures

Morgen sluiten de halfjaarlijkse futures. Wat gaat dat met de koers doen? Wat is er de afgelopen keren gebeurd met de koers toen deze sloten? In onderstaande video analyseer ik dat om te kijken wat we kunnen verwachten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

if(window.isLoaded==true) { setTimeout(function () { showEmbedInEditorjs('embed_1920529578','https://www.youtube.com/watch?v=y-g5_4xq1qM',' https://www.youtube.com/embed/y-g5_4xq1qM','youtube'); },2000); } else window.addEventListener('load', function () { showEmbedInEditorjs('embed_1920529578','https://www.youtube.com/watch?v=y-g5_4xq1qM',' https://www.youtube.com/embed/y-g5_4xq1qM','youtube'); });

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) zien we dat de koers al een paar weken in de golden pocket regio zit. Daarnaast sluiten al die candlesticks niet onder de golden pocket wat aangeeft dat dit niveau sterk wordt verdedigd.

Daarnaast is er ook een golden cross geweest van de 50WMA met de 100WMA wat ook een indicatie kan zijn voor een ommekeer in trend na maanden van downtrend. We zien ook een double bottom patroon (W patroon in de figuur 1), wat ook vaak een ommekeer aangeeft.

Morgen sluiten de halfjaarlijkse futures en de vraag is of we hier dan een ommekeer gaan zien. Daarvoor moeten we in ieder geval een uptrend zien waarbij $7.800 een belangrijke grens is om te breken. Daarboven zit de resistance op $8.500.

Mocht de koers naar beneden uitbreken dan kijk ik naar de 0.786 Fibonacci niveau op $5.500.

Bitcoin (BTC) Analyse: Is een koersdoel van $8.900 realistisch?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is een potentiële inverse head and shoulders patroon te zien. De rechterschouder is nu aan het vormen. Bij validatie is de technische target de rode lijn naar $8.900, wat ook de bovenkant van het neerwaartse kanaal is. Hieruit naar boven breken zou extreem bullish zijn.

Bullish scenario

Voor het bullish scenario en valideren van het inverse head and shoulders patroon moet de koers de neckline breken die op $7.680 zit. Dat zou de weg vrij kunnen maken om de technische target richting $8.900 te halen. Maar er zit wel flinke resistance voordat de koers daar komt (50/100DMA en de $8.800 resistance).

Bearish scenario

Mocht het inverse head and shoulders patroon falen en de downtrend wordt hervat dan kijk ik naar een retest van de bodem rond $6500 en de groene box daaronder tussen $6.350 - $6.200.

Figuur 2: Het inverse head and shoulders patroon kan de koers naar $8.900 brengen.

Bitcoin (BTC) Analyse: Is een koersdoel van $8.900 realistisch?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4 uur grafiek (figuur 4) zat de koers in een downtrend om de bodem te vormen voor de rechterschouder van het inverse head and shoulders patroon.

Op dit moment is het begin van een uptrend ontstaan waarbij er nu een higher low (HL) is gevormd. Een higher high (HH?) zou de uptrend bevestigen en bodem van de rechterschouder. Nu moet de koers richting $7.680 gaan om het patroon te volgen en valideren.

Er zit wel flinke resistance van de 200MA en 12/26EMA, dus het is even afwachten of de bulls deze kunnen breken of dat de downtrend hervat en de bodem voor de rechterschouder toch lager ligt op de rode downtrend lijn.

Figuur 3: De 4uur chart vertoont een uptrend en moet de bulls moeten deze doorzetten voor het inverse head and shoulders patroon

Bitcoin (BTC) Analyse: Is een koersdoel van $8.900 realistisch?

Wat gaat bitcoin doen?

Er zijn bullish tekenen en patronen te zien op de wekelijkse grafiek die potentieel aangeven dat de koers een bodem heeft gevonden en dat het tijd wordt voor een ommekeer in de trend.

Het inverse head and shoulders patroon op de dagelijkse grafiek zou daarbij kunnen helpen, maar er is nog wel veel resistance voordat de $8,900 kan worden bereikt, wat de technische target is van het patroon.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Hou mijn Facebook/Twitter/website in de gaten voor andere interessante updates over crypto. Check ook het YouTube kanaal van Bitcoin Magazine NL voor meer video's.