Bitcoin (BTC) Update: koers in sterke uptrend richting $10.000 vlak voor halving

Het worden spannende dagen, zo vlak voor de Bitcoin halving. Op het moment van schrijven lijkt het er op dat de halving van Bitcoin gaat plaatsvinden over ongeveer 4 dagen. Een onvoorspelbare tijd voor de koers, welke flinke stappen omhoog kan maken, maar ook een dip kan veroorzaken.

In de aanloop de afgelopen weken zien we dat de koers zich in een sterke uptrend begeeft.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met momenteel een koers rond $9600, en een kleine stap verwijderd van $10.000. Maar wat gaat de koers precies doen op het moment van de halving. Momenteel is het voornamelijk gissen, en bekijken wat de ruwe TA data ons verteld.

Een stijging lijkt de meest gangbare weg, maar kan ook resulteren in een flinke dip. We bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin analyse

Met een prijs van $9600 ligt er nog maar weinig resistance op weg naar de $10.000. Met nog een belangrijk level rond $9800 zou het voor de koers gemakkelijk zijn om de weg verder omhoog door te zetten. Mede door de aankomende halving dit weekend is dat de meest voor de hand liggende beweging.

Al zeggen bekende crypto analysten ook dat het goed kan zijn dat de halving een spike omhoog veroorzaakt. Om vervolgens terug te klappen naar beneden. Lastig te voorspellen en het kan zoals zo vaak beide kanten op.

Als we puur kijken naar TA en de 4h chart zien we dat de koers van Bitcoin zich nu al enige tijd in een zeer sterke opwaartse beweging bevindt. Met daarbij weinig moeite tussen de belangrijke resistance levels. Wat ook goed terug te zien was met de weekly fibonacci pivots van vorige week, welke we bespraken in de TA van zondag.

En wederom zien we hetzelfde gebeuren vandaag. Een belangrijk leven (paars) werd gebroken en brengt de koers richting $9750. Maar tevens ook in een gebied waar swings sneller falen. Wat kan betekenen dat de koers een dip dreigt te gaan maken, mits deze niet sterk genoeg dit level kan houden.

Bitcoin (BTC) Update: koers in sterke uptrend richting $10.000 vlak voor halving
Bitcoin 4h chart 7 mei 2020

Een doorzetting van de huidige beweging kan de koers gemakkelijk richting $10.000 brengen en alles wat hierna zal gebeuren is meer giswerk dan het te baseren is op TA. Mede door de halving zal de koers gekke sprongen kunnen maken.

En het is een zeer belangrijk psychologisch level. Eenmaal goed gebroken kan de koers flink verder stijgen. Maar deze kan voor heftige weerstand bieden en zorgen dat de koers weer zal zakken. Een gevalletje “sell the news” kan zomaar voorkomen.

Een flinke dip zou zomaar terug kunnen zakken tot $8000, of wellicht lager in de $7000 regio. Enkele TA’ers denken zelfs aan lagere levels of een flash crash. Een scenario waar ik zelf niet achter sta.

Gekeken naar de hourly zien we dat de koers zojuist inderdaad een doorbraak heeft gemaakt en zich staande probeert te houden. Een nieuwe consolidatie rond $9600 zou een bullish signaal zijn en kan de koers klaar gaan stomen voor het weekend.

Des te rustiger het nu gaat worden, des te heftiger het weekend kan gaan zijn met schommelingen. Zeker een moment om hier goed op te passen.

Bitcoin (BTC) Update: koers in sterke uptrend richting $10.000 vlak voor halving
Bitcoin 1h chart 7 mei 2020

Wat gaat bitcoin doen?

Ook op lagere timeframes blijven alle indicators een bullish trend weergeven en lijkt de koers nog zeker niet klaar te zijn voor een ommekeer. Mede met het bullish nieuws van een halving lijkt de voorkeur toch naar boven te zijn, en kan het ondanks alle bearish verwachtingen ook domweg blijven stijgen.

Een stijging zal zeker flink wat FOMO met zich meebrengen. En de koers tot onverwachte levels brengen. Spannende tijden, en erg interessant om te volgen wat we gaan zien. Minder goed te analyseren met TA, maar zeker leuk om te zien waar Bitcoin toe in staat is.