Bitcoin (BTC) Update: De koers stijgt, komt $10.000 in zicht?

795 totale weergaven

De afgelopen dagen hebben we weer wat positieve prijsactie gezien voor bitcoin (BTC). Vooralsnog zitten we nog altijd in de (schijnbaar) eeuwige consolidatie en hebben we nog geen duidelijke trendrichting gekozen.

Om te kijken wat we op de korte termijn kunnen verwachten doen we vandaag weer een uitgebreide Bitcoin analyse!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek zitten we nog altijd tegen die weerstand van rond de $10.060 aan. Dat is een belangrijke horizontale resistance en precies daar ligt ook een belangrijke trendlijn die we moeten doorbreken om serieuze prijsactie omhoog te kunnen zien.

We hebben verder geen significante beweging op de weekgrafiek gezien en dat heeft er natuurlijk mee te maken dat we nog altijd in die consolidatiezone tussen de $10.067 en $8.541 bewegen. Zo lang we daar op het hoge tijdsframe tussen blijven bewegen heeft de koers nog geen duidelijke trendrichting gekozen.

Bitcoin (BTC) Update: De koers stijgt, komt $10.000 in zicht?

Daggrafiek

Als we op de daggrafiek kijken zien we dat we op het hoge tijdsframe nog altijd bullish zijn. De prijs beweegt binnen de range of consolidatie zoals we net aangaven. Daarnaast bewegen we ook nog altijd boven de 100 en 200 Moving Average én de belangrijke support op $7.990-$7.728.

We zijn recentelijk het midden van de range (Equilibrium) gebroken nadat we de mid range hadden verloren. Op dit moment flippen we dus een bearish level in een bullish level, waardoor het zeer waarschijnlijk is dat we een verdere prijsstijging kunnen gaan zien. Deze stijging zal op de daggrafiek wellicht richting de $9.680 zijn.

Bitcoin (BTC) Update: De koers stijgt, komt $10.000 in zicht?

4-uurgrafiek

Als we dan nog een stukje verder inzoomen naar de 4-uursgrafiek is goed zichtbaar dat we lokaal in een range terecht zijn gekomen. Daar hebben we een breakout van gezien, die we uiteindelijk niet hebben kunnen vasthouden. De range high zit op $9.500, de range low op $9.040 en het midden van de range ligt op $9.300.

Op dit moment ligt de koers rond de $9.400. We hebben een zogenaamd Swing Failure Pattern (SFP) gezien, oftewel liquiditeit opgehaald en vervolgens een beweging omlaag terug in de range gezien.

Dit kan een bearish signaal zijn. Het Swing Failure Pattern was te vinden op $9.340. Deze grens heeft de koers dus op het moment van schrijven gebroken. De SFP is geïnvalideerd waardoor we stiekem positief kunnen kijken naar mogelijke hogere prijsniveau’s.

Maar in ieder geval is de SFP geïnvalideerd en kunnen we nu de move omhoog verachten richting het daily level dat we aangaven.

Op basis van de 4-uurgrafiek kunnen we dus wel stellen dat er eventueel nog een beweging omlaag zit aan te komen. Dit zal zijn richting de $9.147 of de $9.040.

Bitcoin (BTC) Update: De koers stijgt, komt $10.000 in zicht?

Wat gaat bitcoin doen?

Kortom, de verschillende tijdsframes lijken een beetje tegenstrijdig. Het hoge tijdsframe heeft veel meer waarde dan het lage tijdsframe, dus het ziet er verder goed uit. De kans is dus wel groot dat we eerst een kleine beweging omlaag gaan zien voordat we de lokale trend omhoog weer gaan vervolgen. Houd daar dus rekening mee!

Over CryptoCoinTalk

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, set-ups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klink dan op de link om ons Telegram kanaal te joinen of ons Twitter-kanaal te volgen!

Bitcoin prijs in euro’s: