Bitcoin (BTC) Update: $10.000 blijft belangrijkste prijspunt

Door Big Bang CryptoBitcoin (BTC) bleef de afgelopen tijd netjes boven de belangrijke grens van $8.800 en staat momenteel op een prijs boven $9.400. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin daggrafiek

Op daggrafiek is duidelijk te zien dat bitcoin moeite heeft met de grens van $10.000. Dit is momenteel een belangrijk punt voordat we echt omhoog kunnen kijken. Het is nu de vraag of de bitcoin koers door deze grens kan schieten of dat we toch verder naar beneden moeten kijken.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) Update: $10.000 blijft belangrijkste prijspunt

2015

De geschiedenis herhaalt zich niet, maar ze rijmt wel. Daarom is het soms interessant om terug te kijken naar de geschiedenis van de bitcoin koers.

Onderstaand patroon zien we nu ook in 2020 ontstaan. Bitcoin begon na de eerste golf in 2015 met een tweede correctie gevolgd door een grote sprong.

Bitcoin kon in 2015 ook niet boven de grens (in dit geval van $465) uit komen, er volgde een daling.

Tegelijkertijd toonde de RSI een verborgen bearish divergentie. Toen Bitcoin de top van de gele
driehoek bereikte, begon het opnieuw met een kleinere correctie voordat het van start ging. Op dit
moment zijn we heel dicht bij de top van de huidige gele driehoek en het verleden kan ons een idee
geven van wat er gaat gebeuren.

De twee belangrijkste niveau’s van nu zijn $10.000 en $9.100 . Als we de 200MA laten vallen, is dit de eerste ondersteuningszone ($8.000 . Onder dat niveau vinden we het 0,61 fibonacci nivaeu rond $6.400.

Bitcoin (BTC) Update: $10.000 blijft belangrijkste prijspunt

4-uur grafiek

De bitcoin 4-uurgrafiek ziet er bullish uit. Om het drop-scenario waar te maken, moeten we onder deze 20MA
vallen en daar weerstand vinden. Dit zou de eerste indicator zijn voor een scenario zoals hierboven omschreven.

Bitcoin (BTC) Update: $10.000 blijft belangrijkste prijspunt

BigBangCrypto heeft jaren ervaring in de Crypto markten. Ze helpen je graag bij het analyseren van de Crypto markt op een proffesionele manier. De prijsactie van de afgelopen maand is in hun discord besproken met abbonees van hun kanaal. Wil je ook weten welke prijs beweging Bitcoin gaat maken de komende maanden, op basis van jaren ervaring en research ? Kom dan eens langs op Discord

De actuele bitcoin prijs in euro’s:

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...