Bitcoin (BTC) Analyse: Gaat de koers richting future gap op $9.600?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De koers van bitcoin daalde flink de afgelopen dagen. Gaat de koers de future gap vullen op $9.600?

Gisteren bespraken we in de technische analyse video dat er een correlatie is met de sterke dollar waardoor de koers van bitcoin daalt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers weekgrafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) kleurt er een grote candle stick rood nadat support van de .382 fibonacci niveau op $11.150 verloren werd als support. De koers is daarmee onder de support van $10.500 gekomen.

Als de koers daar deze week boven weet te sluiten dan is het wellicht een simpele weerstand naar steunpunt flip in de golden pocket zoals wel vaker gebeurt. Dit is wel ook afhankelijk van wat de traditionele markten gaan doen zoals ik bespreek in de video analyse van gisteren.

Als de traditionele markten zoals de S&P500 nu een top hebben bereikt dan verwacht ik dat de $10.500 niet als support zal houden en dat de koers verder zal zakken. Volgende targets zijn de $9.700 en de $8.800 support. Bij de $9.700 ligt nog een CME futures gap (figuur 2) die waarschijnlijk gevuld gaat worden.

Figuur 1: De koers kleurt rood en speelt met de $10.500 support.

Bitcoin (BTC) Analyse: Gaat de koers richting future gap op $9.600?

Figuur 2: Er zijn nog een aantal gaps open om de futures grafieken.

Bitcoin (BTC) Analyse: Gaat de koers richting future gap op $9.600?

Bitcoin prijs daggrafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) was er een head and shoulders patroon waar ik eerder deze week voor waarschuwde in de video analyses. Daarbij waren de $11.300 en $11.150 belangrijke supports om te houden en we zagen dat bij verlies van de supports de koers flink daalde.

Bullish scenario

Als de koers op de dagelijkse boven de $10.500 kan sluiten kunnen we een bounce verwachten richting de eerdere support punten die nu als weerstand zullen optreden. Die zitten op $10.750 en $11.150. Maar alles onder de laatste high op $12.100 is een lower high en de downtrend blijft daardoor aanwezig.

Bearish scenario

In het bearish scenario voltrekt een bearish patroon op de lagere timeframes en schiet de koers onder de $10.000 richting volgende support punten op $9.800 – $9.600 en de 200MA net boven de $9.000.

Vaak zie je na een flinke stijging of daling een consolidatie fase waarin de koers lage volatiliteit vertoont en daarna de trend voortzet.

In dit geval zouden we een bear flag of rising wedge kunnen vormen om daarna een verdere daling te krijgen. De RSI zal dan ook oversold zijn en kunnen zorgen voor een grotere bounce.

Figuur 3: De koers is uit een head and shoulders patroon naar beneden uitgebroken.

Bitcoin (BTC) Analyse: Gaat de koers richting future gap op $9.600?

Bitcoin prijs 4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek (figuur 4) is te zien dat de koers door verschillende bear flags en rising wedges flink doorzakte naar beneden. De bears hebben ook de overhand zolang de 12EMA (blauwe lijn) weerstand is.

Naast dat is er ook een rising wedge naar beneden uitgebroken en zien we een zwakke bounce na een RSI die oversold is geweest.

De technische target van de rising wedge zit op de laatste low van $9.972, maar het volume bij de uitbraak is vooralsnog laag, dus we kunnen daardoor binnen de gele lijnen blijven van de dagelijkse potentiële bear flag.

Als de laatste low op $9.972 wordt gebroken dan zit de koers snel op de supports genoemd op de dagelijkse.

Figuur 4: Verschillende bearish patronen brengen de koers steeds lager.

Bitcoin (BTC) Analyse: Gaat de koers richting future gap op $9.600?

Wat gaat bitcoin doen?

De bears hebben duidelijk de overhand en alles onder de $12.100 is een lower high en een dagelijks downtrend is begonnen en zal doorzetten zolang de dollar blijft stijgen.

De koers zou eerst nog wel een bounce kunnen maken, maar zal dan waarschijnlijk een bearish patroon vormen om daarna de gap tussen $9.900 en $9.600 te vullen.

Het vullen van de gap is geen garantie dat we daarna weer omhoog kunnen en een wekelijkse downtrend is mogelijk richting de $8.800.

Happy trading!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Zie je graag een dagelijkse video analyse? Volg ons dan op YouTube!

Bitcoin prijs in euro’s: