Bitcoin (BTC) Analyse: Grens van $10.000 houdt zich sterk

De bitcoin (BTC) koers zit al geruime tijd boven de magische grens van $10.000. De prijs consolideert en beweegt zich in een relatief kleine zone.

We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin houdt sterk stand boven de $9.800-$9.900 zone. De dagelijkse candlestick laten zien dat er veel opkoping plaats vindt in deze zone. Dat is een goed signaal voor op de korte termijn een bounce omhoog.

Er is dus voor de bears niet genoeg power om de prijs op dit moment door dit level heen te drukken. De koers weigert onder $10.000 te blijven na korte dalingen.

Ook als we kijken naar de EMA’s. De EMA-21 is belangrijk om naar te kijken om te bepalen in wat voor trend de koers zit: bearish of bullish.

De EMA-21 van bitcoin is gebroken en dat is dan weer geen goed signaal. Een re-test van de EMA-21 hebben wij nog niet gehad. Als dit wel gebeurd dan valt dit goed samen met het 0.382 fibonacci level, om zodoende ook de EMA-21 te re-testen.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Grens van $10.000 houdt zich sterk

Bitcoin 12-uurgrafiek

Op het 12 uur tijdframe is goed te zien dat BTC ook flink wordt opgekocht rond de support zone. Ook vormt Bitcoin op het 12 uur tijdframe een bullish divergentie.

Ik verwacht daarom ook dat de bullish divergentie zich gaat uitspelen, zolang de STOCH indicator omhoog wijst. De STOCH (in het geel gemarkeerd) ziet er sterk en positief uit. Een korte stijging richting $10.700 en $10.850 liggen in het vizier.

Bitcoin 12-uurgrafiek

Bitcoin (BTC) Analyse: Grens van $10.000 houdt zich sterk

Support levels

Resistance levels

Wat gaat bitcoin dit weekend doen?

We bekijken ook de 4-uurgrafiek. Ik verwacht dat Bitcoin snel een bounce moet laten zien, want anders kan het toch fout aflopen met de prijs van Bitcoin. Op de STOCH is een trendlijn zichtbaar op de 4-uurgarfiek, die ook de indicatie geeft dat een bounce mogelijk is.

Bullish chart:

Bitcoin (BTC) Analyse: Grens van $10.000 houdt zich sterk

Wanneer Bitcoin toch opnieuw de $10.200 verliest is de kans groot dat BTC opnieuw de 10.000$ gaat opzoeken. Echter is dan de grote vraag of Bitcoin nog wel genoeg momentum weet te vinden om dit level te houden, na zo vaak dit level getest te hebben.

Bearish chart:

Het Crypto Huis
Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Bekijk dan de analyses op YouTube.

Het Crypto Huis Premium & Cursus
Bekijk het premium en cursus aanbod via: https://hetcryptohuis.nl

Bitcoin prijs in euro’s: