Bitcoin (BTC) Analyse: Komt $12.000 dit weekend weer in zicht?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin zit ook deze week in een zijwaartse beweging tussen de $11.100 en $11.800. Wat betekent dat en gaat de koers nog naar $14.000 of ligt de volgende grote target op $10.500? Lees snel verder!

Weekgrafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) zien we deze week een een rode candlestick ontstaan. Eerder schreef ik in de conclusie dat de bulls de $11.500 support moesten houden en dat we een groene week nodig hadden voor bullish voortzetting boven de $12.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De week is nog niet afgesloten (maandag 02.00 onze tijd) dus er kan nog wat bullish actie volgen.

Op de wekelijkse zit de koers nog boven de 12EMA (blauwe lijn) en 0.382 fib en dit kan als bullish worden gezien. Zelfs als de koers nog doorzakt tot de $10.500 is dat niks anders dan een gezonde correctie na een mooie stijging.

Daaronder moeten wat meer bearish zijn en is $10.000 – $9.600 (waar nog een Futures gap zit) mogelijk.

Op de wekelijkse is ook een kleine opwaartse driehoek te zien, die duidelijker is op de lagere timeframes. Zolang die houdt is het nog mogelijk dat de koers naar $13.000 – $14.000 kan.

Krijgen we een bevestiging van het patroon naar beneden dan krijgen we een verder correctie richting de $10.750 (0.5 fib) en potentieel de $10.500.

Op de wat langere termijn is er een potentiële rising wedge (2 stippellijnen te zien). Het aflopende volume en de overbought RSI passen daar wel bij. Daarbinnen is nog wel ruimte voor een stijging richting $13.000 – $14.000, maar een diepere correctie in correlatie met de S&P500 is dan mogelijk.

Figuur 1: De koers zit in een opwaartse driehoek.

Bitcoin (BTC) Analyse: Komt $12.000 dit weekend weer in zicht?

Bitcoin koers daggrafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is de koers onder de $11.400 support gezakt deze week en heeft daarna de target op $11.150 geraakt en daar support van gemaakt. Inmiddels is de koers weer boven de $11.400 beland.

De huidige consolidatie fase die sinds eind juli bezig is lijkt op die van de periode daarvoor waar ook een opwaartse driehoek uiteindelijk naar boven uitbrak. Het aflopend volume profiel past ook bij de opwaartse driehoek patroon.

Bullish scenario

In het bullish scenario moet de support op $11.150 houden. Als die support verliest dan is het scenario voor de opwaartse driehoek ook zeer waarschijnlijk verloren. Zolang we binnen de driehoek kunnen blijven bewegen is dat positief. Inmiddels is ook de $11.400 weer support.

Bearish scenario

In het bearish scenario verliezen de bulls de $11.400 support opnieuw en zal bij een nieuwe test van de $11.150 verloren gaan als support. De dagelijkse zit nog in een downtrend en zet zich voort als de $11.150 gebroken wordt als support. Targets zitten dan op $10.750 en $10.500.

Bitcoin (BTC) Analyse: Komt $12.000 dit weekend weer in zicht?

Bitcoin prijs 4-uurgrafiek

In de video analyse van gisteren besprak ik dat er verschillende bullish patronen te zien waren in de grafiek. Die lijken vooralsnog uit te spelen.

De koers zit weer boven de 12/26EMA en ook de neklijn van de dubbele bodem patroon (groene zigzaglijn) lijkt support te worden. Naast dat is de falling wedge naar boven uitgebroken.

Wat nog wel mist is volume, die is erg laag. Als dat erbij komt dan zitten de technische targets voor de dubbele bodem op $11.970 en voor de falling wedge op $12.400. Wel zal de koers hinder ondervinden van de weerstand op $11.800.

De koers zal waarschijnlijk de komende dagen en 1 á 2 weken binnen de opwaartse driehoek blijven bewegen tussen de $11.150 en $12.000. Een uitbraak daarbuiten zal meer richting geven aan de koers en een eind maken aan de huidige consolidatie fase die begonnen is eind juli.

Figuur 3: Een dubbele bodem en falling wedge kunnen de koers naar $11.900 en $12.400 brengen.

Bitcoin (BTC) Analyse: Komt $12.000 dit weekend weer in zicht?

Wat gaat bitcoin doen?

De koers zit sinds eind juli in een consolidatiefase die vergelijkbaar is met de eerdere opwaartse driehoek van mei tot juli. Zolang de koers de huidige opwaartse driehoek scenario blijft volgen kunnen we meer zijwaartse actie verwachten tussen de $11.150 en $12.000 totdat de koers weer een duidelijke richting kiest.

Op de korte termijn in de komende dagen kan de koers richting de $12.000 vanwege de bullish patronen op de 4-uurgrafiek.

Happy trading!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Zie je graag een dagelijkse video analyse? Volg ons dan op YouTube!

Bitcoin prijs in euro’s:

Lees meer over:
BitcoinTechnische Analyse

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

bitcoin kopen beste manieren om geld te verdienen met crypto Nieuws
Stijging in Open Interest en Handelsvolumes van Bitcoin en Ethereum Futures Markeert Nieuwe Dynamiek in de Markt

De cryptomarkt maakt een significante groei door, met name in de futuresmarkt voor Bitcoin (BTC)...

Nieuws
Deze 2 cryptobeurzen profiteren van schikking bij Binance

Coinbase en Bybit profiteren van de onrust bij concurrent Binance en hebben aanzienlijke marktaandelen gewonnen....

Nieuws
Cristiano Ronaldo betrokken bij rechtszaak om $1 miljard door samenwerking met Binance

Cristiano Ronaldo is betrokken geraakt bij een juridische kwestie. Een class-action rechtszaak van 1 miljard...

GFY elon musk Nieuws
Kan Elon Musk Crypto Wederom Boosten – Tirade Zorgt Voor Pump Nieuwe Crypto GFY Token, Kan Dit Meme Coin Crypto Hype Ontketenen?

Elon Musk heeft het wederom voor elkaar gekregen een hoofdrol te verdienen op het cryptotoneel,...

Nieuws
Wetgevers waarschuwen voor uitrollen digitale pond

Britse wetgevers roepen op tot voorzichtigheid bij de invoering van de digitale pond in de...

Lees meer