Bitcoin (BTC) Update: Stijgen we door richting $8.000?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin staat boven de grens van $7.000. Een ruime maand geleden dook de prijs onder de $4.000 en vanaf dat moment is de koers zich langzaam aan het herstellen. Wat gaat de koers dit weekend doen?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Correlatie met aandelen bepaalt bitcoin koers?

Als je naar de grafieken kijkt zie je dat er sinds de grote daling veel correlatie is tussen de bitcoin koers en de aandelen wereld. In figuur 1 kijken we naar de S&P500 (candlesticks) en bitcoin koers (oranje lijn). Deze is niet helemaal 1 op 1 en vooral een paar dagen geleden daalde bitcoin koers.

Daarna steeg het mee met de S&P500. Deze correlatie zorgt er dan voor dat ik van mening ben dat de bitcoin koers omhoog kan blijven stijgen, ondanks eerdere bearish patronen, zolang de aandelen markten stijgen.

De stijging in de aandelenmarkt bereikt belangrijke weerstanden. In figuur 1 zie je dat er ook een rising wedge te zien is en dat de golden pocket regio bijna is bereikt. De een is een bearish patroon en de ander is een sterke weerstand.

Als de aandelenmarkt uit de rising wedge naar beneden breekt, dan verwacht ik door de correlatie dat bitcoin mee gaat. Maar waar kan de bitcoin koers heen zolang de aandelenmarkt stijgt?

Figuur 1: Er is een duidelijke correlatie tussen de aandelenmarkt en de bitcoin koers.

Bitcoin (BTC) Update: Stijgen we door richting $8.000?

Figuur 1: Er is een duidelijke correlatie tussen de aandelenmarkt en de bitcoin koers.

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 2) zijn de 100WMA en 0.5 Fib stere resistance. Als deze worden gebroken dan is een lower high in de golden pocket regio (.618 en .65 Fib niveaus / $7.959 – $8.172)mogelijk de komende week tot weken.

Ik denk niet dat de koers daar boven komt, want daar zit veel resistance bestaande uit de golden pocket en een aantal moving averages zoals de 200DMA (niet in de grafiek om het duidelijk te houden). Daarna moet er een higher low of lower low worden gevormd ten opzicht van de low op $3.850.

Support voor de te vormen low zit op $5.650 (200WMA), $5.000 en $4.400. Als er een wekelijkse downtrend komt en er wordt een lower low gevormd, dan komt de koers dus onder de $3.850 en zit er weer support op $3.500 en $3.120. De laatste was de bodem van de bear market in 2018.

Een hertest van de 200WMA, die nu op $5.650 zit, is goed mogelijk. Die kregen we ook tijdens het vormen van de bodem in 2018. Naast dat is de koers aan het stijgen, maar met aflopend volume, en dat is nooit een goed teken.

Figuur 2: De koers wordt afgewezen bij de 100WMA en een hertest van de 200WMA is mogelijk.

Bitcoin (BTC) Update: Stijgen we door richting $8.000?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 3) na een kleine twee weken afwijzing de 50DMA kunnen breken als resistance. Zolang de koers de 50DMA als support houdt dan is het waarschijnlijk dat de koers de futures gap op $7.315 gaat vullen.

Als de dagelijkse uptrend hier voortzet en de aandelen nog niet instorten dan is het ook goed mogelijk dat de 200DMA op $8.000 wordt bereikt. Dit zou ook samenvallen met de golden pocket regio op de wekelijkse grafiek.

De koers is hier ook weer boven de 12EMA/26EMA, blauwe en rode lijn beland, wat aangeeft dat de bulls op dit moment de overhand hebben.

Als 50DMA support breekt dan zit de koers al gauw op $6600 support. Vervolgens is er sterke support op $6.000 en $5.850.

Figuur 3: De 50DMA is support geworden en zet de deur open voor de 200DMA rond $8000.

Bitcoin (BTC) Update: Stijgen we door richting $8.000?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4-uur grafiek (figuur 4) beweegt de koers dankzij een flinke stijging eergisteren weer binnen het kanaal dat loopt tussen de 50DMA en $7.200 (witte lijn). De volatiliteit is afgenomen de afgelopen candlesticks en het volume ook.

Mogelijk gaat de koers hier net als vorig weekend vooral zijwaarts bewegen. Wat ik nog wel zie gebeuren is in ieder geval een stijging naar $7.315 richting de CME gap op $7.315 om vervolgens weer terug te gaan in het kanaal.

Op het moment zit de koers boven de 12EMA en hebben de bulls de controle. Als ze die verliezen en de 50DMA breken dan is er $6.800 en $6.600 support.

Figuur 4: De koers beweegt tussen de 50DMA en $7200 in.

Bitcoin (BTC) Update: Stijgen we door richting $8.000?

Wat gaat bitcoin doen?

Het ziet er naar uit dat ook dit weekend saaie zijwaartse beweging zal hebben zoals vorig weekend. Een uitschieter om de CME futures gap te vullen ligt wel voor handen.

Omdat er een correlatie zit tussen de aandelenmarkten en de bitcoin koers is het goed mogelijk dat bitcoin alsnog richting de $8.000 gaat ondanks eerdere bearish patronen zoals ik vorige week al in de conclusie schreef.

De aandelenmarkten bereiken ook belangrijke weerstanden, dus wellicht zit er een einde aan de stijging te komen.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Lees meer