‘Bitcoin koers staat op punt om door $12.500 te breken’

Door CryptoTargetsDe Bitcoin (BTC) koers zet zijn opwaartse trend door en breekt alle lokale weerstanden. Is er een stijging richting $12.500 opkomst?

Bitcoin (BTC) 2-uursgrafiek

Op de twee uurs timeframe zien we dat Bitcoin uit de consolidatie periode is gestegen. Dit is bullish. Vaak stijgt de prijs minimaal één keer de hoogte van deze consolidatie periode omhoog.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de periode van 10 tot 19 oktober zien we dat Bitcoin verschillende highs en lows heeft gemaakt maar er niet in wist te slagen om hierover heen te stijgen.

Nu doet de prijs dit wel en is het vaak het geval dat de prijs dus de hoogte tussen de lows en highs hiervan nog een keer omhoog stijgt. In dit geval is dit een stijging tot $12.150.

'Bitcoin koers staat op punt om door $12.500 te breken'

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op het grotere plaatje zien we hetzelfde fenomeen. Hier maakte Bitcoin een consolidatie tussen $10.150 en $11.050. Bitcoin brak hieruit en is nu op weg omhoog om de hoogte van deze consolidatie nog te vullen tot circa $12.050.

Aangezien de tweede consolidatie box (van vorige timeframe) tot $12.150 komt geeft dit misschien een trigger op een verdere stijging.

Wat we namelijk vaak zien is dat Bitcoin na het stijgen van de hoogte van een consolidatie box een terugval krijgt. Maar stijgt het over de top van deze box? Dan is het reëel dat Bitcoin twee keer de hoogte van deze box stijgt.

'Bitcoin koers staat op punt om door $12.500 te breken'

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Om dit scenario in kaart te brengen gaan we naar de wekelijkse timeframe. Als Bitcoin namelijk van plan is om twee keer de consolidatie box van 4 september tot 9 oktober te stijgen dan kan de prijs doorschieten richting $13.000.

Prijsrange $13.000 is ook gelijk een belangrijke weerstand wat ervoor heeft gezorgd dat Bitcoin een lower high maakte in de een na hoogste top allertijden op 9 juli 2019 (rode pijl).

Mocht Bitcoin hierheen stijgen dan kan het dus in gevecht raken met deze prijsrange en hierop een retrace krijgen. Stijgt de prijs over $13.000?

Dan is dat enorm bullish en kunnen we op de langere termijn terug stijgen naar Bitcoin zijn ATH.

'Bitcoin koers staat op punt om door $12.500 te breken'

Conclusie

Bitcoin ziet er op de korte als zowel op de lange termijn bullish uit. Wellicht is dit het begin van een hele lange bullrun.

Over Crypto Targets

Wil je actief mee profiteren van deze stijgingen? Neem dan een kijkje op cryptotargets.nl/premium en kopieer alle handelingen van ervaren analisten.

Gratis profiteren van (komende) stijgingen? Houd dan onze trade alerts in de gaten via Telegram!

De prijs in euro: