Bitcoin (BTC) Update: Gaan we komende week de $17.000 testen?

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven boven $16.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Met een koers welke zich staande weet te houden boven de $16.000, laat Bitcoin zien dat we in een zeer sterke uptrend zitten. Een trend waarbij we nog geen stop zien en welke ieder moment weer door zou kunnen stijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Grafieken op hogere timeframes laten steeds minder zien, doordat de koers in een onbekende regio terecht komt. Maar een korter tijdsspanne laat steeds meer zien. En helpt ons met het voorspellen van de richting van de koers op korte termijn.

En ook dat ziet er bullish uit, ondanks dat er nog wat weerstand op de loer licht. Een stijging richting de $20.000 komt steeds dichterbij. Maar daarvoor zien we eerst nog een belangrijk punt rond $17.000. Of we dat de komende dagen gaan testen, kunnen we aan de charts gaan zien.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Dat de koers nu al wekenlang in een flinke uptrend zit zien we ook met het bekijken van de grafieken vandaag weer goed terug. Weinig weerstand en snelle stijgingen laten zien dat de koers sterker is dan ooit tevoren.

Waar we voorheen in enkele uren een all time high maakten. Zien we nu dat de koers van Bitcoin rustig aan het stijgen is en dit ook vol blijft houden.

Als we een blik werpen op de 4-uurgrafiek van Bitcoin zien we enkele belangrijke levels tevoorschijn komen. Waarbij we een lange uptrend kunnen tekenen op de gele lijn.

Welke de koers blijft respecteren en testen. Momenteel zitten we hier aan de goede kant voor een verdere stijging. Met enkel wat lichte weerstand waar de koers zich nu tegenaan weet de zetten.

Bitcoin 4-uurgrafiek 15 november 2020

Bitcoin (BTC) Update: Gaan we komende week de $17.000 testen?

We zien dat de koers sinds begin november zich al boven de trend aan het begeven is. Met enkele tests welke allen geslaagd zijn en de prijs weer omhoog hebben geduwd. Deze trend lijkt dus nog niet zomaar te gaan breken. En mocht dat wel gebeuren dan is de kans groot dat dit voor korte duur is.

“Onder $16.000 veel support”

Onder de $16.000 vinden we een aantal sterke support levels. Waaronder rond $15.800, $15.400 en $15.000. Mocht de koers een tripje maken onder de uptrend dan zullen deze levels ervoor kunnen zorgen dat de prijs niet verder zal zakken.

Een extra vangnet zien we rond $14.700. Veel support op een eventuele weg naar beneden. Bitcoin zal dus niet zomaar een flinke duik maken zonder enig aanleiding.

De weg omhoog heeft wat moeite rond de levels $16.100 en $16.300. Waar we momenteel de weerstand zien liggen en waar de koers een korte retrace heeft gemaakt. Maar met het momenteel houden van de uptrend lijn is de kans groot dat de prijs zal stijgen en de weerstand zal breken.

Mocht dat gebeuren dan zien we rond $17.000 het grootste punt van zorgen liggen. Waar de koers voorheen een flinke klap heeft gehad.

“Bullish week voor de boeg”

Al met al een bullish week voor de boeg voor Bitcoin, met kans op een test van $17.000. Om de weg omhoog verder te verzilveren. Een kleine dip hoeven we nog niet als zorgelijk te zien met voldoende support waarbij de koers hoogstwaarschijnlijk weer snel de weg omhoog gaat voortzetten.

De prijs in euro: