Slaat FOMO toe op Bitcoin markt en springt koers naar $18.400?

Slaat FOMO toe op Bitcoin markt en springt koers naar $18.400?

Door CryptoCoinTalk Op het moment van schrijven heeft de Bitcoin koers de $17.800 aangetikt. Daarmee heeft de koers een voorlopig hoogtepunt van 2020 bereikt.

Ook bereiken we een prijs die we voor het laatst op 7 januari 2018 hebben gezien, oftewel aan het einde van de vorige bullrun. Het feit dat we daar wederom zijn terechtgekomen is een zéér bullish signaal.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vandaag gaan we een uitgebreide blik werpen op de Bitcoin koers om te kijken wat we nu kunnen verwachten.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek is goed zichtbaar hoe enorm sterk de bulltrend is. De 7 groene wekelijkse candles achter elkaar geven een indicatie van hoe sterk elke dip voortdurend wordt opgekocht.

Kopers zijn bereid om tegen een steeds hogere prijs in te stappen. Doordat we inmiddels zo hoog traden, wordt de hoeveelheid weerstandslevels steeds kleiner en daarom maken we gebruik van fibonacci extensie levels.

Het fibonacci extensie level waar wij op dit moment naar kijken is de -1.618 op $18.412. Er is een zeer reële kans dat we dat gaan opzoeken en vanuit daar een pullback gaan maken, waardoor we onder de grijze zone gaan sluiten. Dat zou kunnen duiden op een diepere correctie.

Als we een sterke wekelijkse candle close neerzetten boven $18.412 is het een zeer waarschijnlijk scenario dat we dit jaar en wellicht zelfs nog voor de Kerst een nieuwe all time high op de Bitcoin koers gaan zien.

Slaat FOMO toe op Bitcoin markt en springt koers naar $18.400?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek is te zien dat we een korte range hebben gevormd en al vrij snel omhoog waren uitgebroken. De range high op $15.961 was succesvol teruggetest en vanuit daar zagen we een verdere stijging richting die $17.095.

Om het korte termijn bullish momentum te kunnen behouden moeten we boven die $15.961 blijven. Verliezen we dat gaan we hoogstwaarschijnlijk een beweging zien richting de range low op $14.342.

Slaat FOMO toe op Bitcoin markt en springt koers naar $18.400?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Op de 4-uursgrafiek zien we vooralsnog geen teken van zwakte. We hebben een ijzersterke 4-uur candle neergezet en lijken voorlopig nog niet te zakken. Mochten we toch een correctie gaan zien moet de range high op $15.961 behouden worden.

Indien we vanaf daar een bounce omhoog zien kunnen we de $18.412 gaan opzoeken (zie groene scenario). Indien we dat niet als steun weten te behouden en we terug in de range vallen kunnen we een beweging gaan maken richting de range low op $14.342 (zie rode scenario).

Slaat FOMO toe op Bitcoin markt en springt koers naar $18.400?

"Enorm bullish"

Kortom, de Bitcoin koers ziet er op het hoge tijdsframe enorm bullish uit. Gezien de grote hoeveelheid groene wekelijkse candles achter elkaar is het niet onverstandig om in je achterhoofd te houden dat we mogelijk een keer een stevige correctie kunnen gaan krijgen.

Dit komt vaker voor tijdens bullmarkten en mag je dus beschouwen als een unieke kans om relatief goedkoop Bitcoin bij te kunnen kopen.

Over CryptoCoinTalk

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klik dan op deze link om ons Telegram kanaal te joinen!

De prijs in euro:

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties