Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven $6.000?

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven $6.000?

De afgelopen dagen leek de koers van bitcoin (BTC) ondanks een flinke afwijzing van $9.200 toch stabiel te zijn geworden rond de $8.000. Ondanks het wereldwijde groeiende angstige sentiment op de markten leek bitcoin zich er weinig van aan te trekken. En tevens een nieuwe bodem te vormen. Voor wellicht herstel naar boven.

Niets bleek echter minder waar toen vanochtend er weer een nieuw level van paniek voor deed. Vergaande maatregelen wegens het coronavirus zorgde voor een crash op de aandelenbeurzen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De koers van bitcoin dook vandaag zelfs even onder de $6.000. Terwijl het de dag nog rond $8.000 begon. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Bitcoin analyse

Dat deze drop te wijten zou zijn aan de bewegingen van de rest van de markten is lastig te bevestigen. Kijkend naar de charts is dit ook snel te relativeren. De huidige beweging lijkt sterk samen te hangen met technische analyse.

Zo zien we al snel een belangrijke oorzaak waardoor de koers zo sterk heeft kunnen reageren.

Als we de daggrafiek van Bitcoin erbij pakken zien we dat $9.200 een sterke afwijzing veroorzaakte. Met een flinke reactie kwam de prijs terecht op $8.000, tevens een sterke support en ook een belangrijk punt.

Gekeken naar de koers rond dit level in het verleden zien we vaak veel sterke reacties, zowel omhoog als omlaag.

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven $6.000?
Bitcoin daily chart 12 maart 2020

Moeite rond $8.000

De koers had al veel moeite rond de $8.000 en geen enkele reactie omhoog was sterk genoeg. Kijkende naar de momentum indicators zien we dit ook terug, er is maar weinig bullish volume. Een reden van zorgen en tevens de reactie die er op heeft gevolgd vandaag.

Het breken van de $8.000 heeft een kettingreactie veroorzaakt van opeenhopende long posities welke achter elkaar geliquideerd werden. En dus zorgde voor een sneeuwbaleffect richting de $6.000.

Fundamenteel slecht nieuws kan het uiteraard in werking hebben gezet.

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven $6.000?
Bitcoin 4h chart 12 maart 2020

Wat gaat de prijs van bitcoin nu doen?

Hoogstwaarschijnlijk zal de koers nu wat gaan afkoelen en consolideren rond dit level van $6.000. Het is tevens weer een erg sterk support level en zal niet zomaar breken.

Een kleine retrace omhoog ligt in de verwachting en het zal niet gek zijn als we al snel weer een prijs richting de $7.000 gaan zien. Een verdere daling is minder waarschijnlijk maar kan de prijs naar de $5.000 drukken.

Mocht de sterke reactie van vandaag gewoon aan de grafieken en patronen te wijten zijn dan zal de koers langzaam gaan herstellen. Als de externe factoren zoals het caronavirus grote invloed hebben, dan kunnen we nog verder naar beneden duiken.

In paniek? Dit is niet de eerste grote daling. Lees ook: Bitcoin flashcrash (-20%) past in lijstje met 6 grootste dalingen BTC ooit

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties