Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $6.000 of dalen we verder?

Bitcoin (BTC) staat rond het prijspunt van $6.100. Blijven we dalen of kunnen we toch stiekem weer omhoog kijken? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin op het tweedaagse tijdframe

Wij beginnen ditmaal met het tweedaagse tijdframe. Wij zien namelijk een signaal dat voor het laatst 574 dagen geleden is gezien.. En nee, het is helaas geen positief signaal. We hebben het hier over de Death Cross van de EMA-200 en EMA-50.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De laatste keer na dit signaal kregen wij een correctie van maar liefst 57% verspreid over enkele weken. Als zich dit opnieuw gaat uitspelen, kan dit ons leiden tot een dubbel bodem, waar wij een bounce kunnen waarnemen rond de $3.000 zone.

2 Daagse Bitcoin grafiek:

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $6.000 of dalen we verder?

Daggrafiek

Op de daggrafiek kunnen wij ook een aantal signalen waarnemen. De kleine pump van de afgelopen dagen lijkt voorlopig voorbij. We beginnen met de STOCH, deze begint wanneer naar beneden te kruisen en laat zien dat Bitcoin zijn momentum verliest.

We zien echter ook een gigantische lelijke hidden bearish divergentie op zowat alle tijdframes, die door kunnen lopen tot en met de 2 daagse grafiek.

Bitcoin daggrafiek

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $6.000 of dalen we verder?

Bitcoin op het 4-uur tijdframe

Tijd voor het 4-uur tijdframe. Op het 4-uur tijdframe kunnen wij zien dat Bitcoin nog niet erg overtuigend naar voren komt. Het is van belang dat wij zijn support van $5.850 – $6.000 houden, dan is er een kleine bounce mogelijk

Wanneer de bounce is ingezet en wij weten boven de support te blijven, zal zich een bullish divergentie op het 4-uur tijdframe vormen. Deze kan ons opnieuw naar de $6.500-$6.600 brengen. Echter begint het gevaar vanaf daar, want dan ligt er de welbekende Head & Shoulder op de loer…

Bitcoin 4-uur grafiek

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $6.000 of dalen we verder?
Support levels

– $ 5850 (short term)

– $ 5500 (short term)

– $ 5100 (short term)

– $ 4000 (mid term)

Resistance levels

– $ 6300 – (short term)

– $ 6500 – (short term)

– $ 7000 – (mid term)

Bitcoin verder deze week

We gaan dus nauwlettend in de gaten houden wanneer we de bounce zien op het-4 uur tijdframe. Wanneer de bounce is ingezet, gaan we analyseren of we een bullish divergentie vormen. Wanneer dit het geval is, verwacht ik zeker weer een bounce richting de $6.500 a $6.600.Het Crypto Huis
Wil jij op de hoogte blijven bij nieuwe prijs inzichten? Join dan Het Crypto Huis update kanaal.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...