Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $7.500?

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $7.500?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – De bitcoin halving is over 17 dagen en de bitcoin prijs maakte een mooie stijging deze week. Hoe staat de bitcoin koers ervoor? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Opzoek naar video analyses? Volg ons op YouTube en bekijk elke werkdag een verse video analyse!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is te zien dat de koers al zes weken een groene candlestick produceert en na weken van afwijzing is de koers eindelijk boven de 100WMA gekomen. Waar gaat de koers naar toe?

Sinds de bodem op $3.850 ben ik op zoek naar een lower high (LH) ten opzichte van de high (H) op $10.500. Daarbij is het mogelijk dat de koers stijgt tot aan de golden pocket regio (.618 en .65 Fib niveaus / $7.959 - $8.172). De koers is inmiddels in het gebied waar ook sterke weerstanden liggen.

Een eerdere sterke support aan de linkerkant van de groene rechthoek is resistance. Daarnaast loopt de koers tegen de 21EMA, de $7.700 resistance en zit het onder de golden pocket. De bulls zullen zich hier moeten bewijzen, anders zal de koers de komende weken een lower high maken. Daarna zoeken we naar een higher low ten opzichte van $3.850.

Voor een higher low kijken we naar sterke support punten welke voor mij de $6.400, $5.800/200WMA en de golden pocket regio (in het groen) als de koers weer naar beneden daalt op $5.150 - $5.300.

Daaronder is er nog $5.000 psychologisch en $4.400. Let op, dit zijn mogelijkheden, geen zekerheden.

Een hertest van de 200WMA, die nu op $5.685 zit, is goed mogelijk. Die kregen we ook tijdens het vormen van de bodem in 2018. Naast dat is de koers aan het stijgen, maar met aflopend volume.

Dat geeft aan dat we richting de top gaan voor deze beweging.

Ben je alleen maar bearish en op zoek naar een higher low?

Dat is het meest waarschijnlijk scenario voor mij. Om dat te invalideren moet de koers op de wekelijkse grafiek boven de $10.500 komen om een wekelijkse uptrend te maken. Gezien alle weerstand die er boven de koers ligt is dat niet mijn meest waarschijnlijk scenario.

[caption id="attachment_60442" align="alignnone" width="1805"] Figuur 1: De koers vindt weerstand van de 21EMA en zit bijna in de golden pocket.[/caption]

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $7.500?

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) zit de koers potentieel in een nieuwe rising wedge die ergens voor of na de halving bearish zou kunnen uitbreken. Vooralsnog loopt de dagelijkse koers nu tegen de $7.700 weerstand aan welke eerder support was (groene rechthoeken).

Bearish scenario

In het bearish scenario kan de koers $7.700 niet breken en valt de koers richting de opwaartse trendlijn en breekt die. Als de bears doorzetten kijk ik naar eerder support punten genoemd in de wekelijkse. Op de dagelijkse zijn dat $6.800, $6.400 en $5.850.

Bullish scenario

Als de koers boven de $7.700 kan komen en sluiten dan is het mogelijk dat de koers naar de 200DMA ($7.984) gaat. Daarboven zit de resistance net onder de $8400.

[caption id="attachment_60443" align="alignnone" width="1805"] Figuur 2: De koers vormt potentieel een rising wedge die voor of na de halving bearish zou kunnen uitbreken.[/caption]

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $7.500?

Bitcoin prijs 4 uur grafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 3) is de koers eergisteren uit een driehoek naar boven uitgebroken om net boven de $7.700 te worden afgewezen.

De koers is daarna een bull flag gaan vormen. Dit is een bullish patroon dat meestal naar boven uitbreekt. In dit geval kijk ik naar twee scenario’s.

In het eerste scenario breekt de koers naar beneden uit om support te vinden in de golden pocket regio/bovenkant van de driehoek voor een hertest/50MA voordat het omhoog gaat. Hierbij zou er een dagelijkse higher low worden gemaakt en houdt de uptrend intact.

In het tweede scenario breekt de bull flag bullish uit en heeft een technische target van $8.300. Vooralsnog behouden de bulls de 12EMA (blauwe lijn) als support wat op dit moment het tweede scenario meer waarschijnlijk maakt.

De RSI is aan de hoge kant, dus als de koers omhoog uitbreekt moet er rekening worden gehouden met een daling zodat de RSI kan afkoelen.

[caption id="attachment_60444" align="alignnone" width="1805"] Figuur 3: Er is een bull flag aan het ontwikkelen.[/caption]

Bitcoin (BTC) Update: Blijft de koers boven $7.500?

Wat gaat bitcoin doen?

De koers maakt deze week een zesde groene candlestick en zit net onder belangrijke weerstanden. Kan het er overheen komen?

Een bull flag op de lagere timeframes kan de koers richting de wekelijkse golden pocket brengen met een uitschieter tot net onder $8.400.

Het aflopende volume op de wekelijkse suggereert dat de wekelijkse top voor de beweging van $3.850 er aan zit te komen. Daarna moet de koers een higher low gaan vormen, waarbij de 200WMA een potentiële target is.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties