Bitcoin koers verkeert in gevarenzone: Gaan we dippen naar $10.000?

Door CryptoTargetsAl meer dan een week lang beweegt de Bitcoin (BTC) koers in een consolidatiezone. Betekent dit dat Bitcoin hier eerdaags uit zal schieten? Je leest het in deze gloednieuwe Update.

Bitcoin (BTC) 2-uursgrafiek

Op de onderstaande eerste foto hebben we de consolidatiezone goed in beeld. In de tweede grijze box (zone) zie je dat Bitcoin standhoudt tussen $10.900 en $10.600. In de consolidatie daarvoor was dat tussen $10.750 en $11.100.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meestal wanneer Bitcoin aan één van de kanten van een consolidatie box breekt, vervolgt het zijn weg die kant op. Dit zagen we ook in de periode van $10.750 en $11.100. Bitcoin brak hier aan de onderkant uit en viel $10.140.

Een indicatie voor aan welke kan Bitcoin zal uitbreken kan je vinden in de kruisingen van de Moving Average lijnen (witte pijlen).

Bij de laatste witte pijl zien we een kruising die aangeeft dat we mogelijk verder gaan dalen en dus aan de onderkant van de box zullen uitbreken.

Bitcoin koers verkeert in gevarenzone: Gaan we dippen naar $10.000?

Bitcoin 4-uursgrafiek (deel 1)

Op de langere timeframe krijgen we ook een duidelijk beeld van de huidige daling. Wat we zien bij de witte pijlen is dat het erop lijkt dat de koers voor de vierde keer een lower high zal gaan maken.

Mocht Bitcoin nu aan de onderkant van de box uitbreken, dan kan dat resulteren in een daling naar key level $10.000.

Wanneer we twee keer de box dupliceren en onder elkaar zakken, dan zien we dat dit ook precies neerkomt op key level $10.000.

Wanneer Bitcoin uit een box zoals deze daalt, zien we namelijk vaak dat de koers één of twee keer de breedte van de consolidatie periode uit die box verder zakt.

Bitcoin koers verkeert in gevarenzone: Gaan we dippen naar $10.000?

Bitcoin 4-uursgrafiek (deel 2)

Zoals het er nu dus op lijkt zal Bitcoin, na confirmatie van het breken onder de box, dus verder dalen naar in eerste instantie key level $10.000.

Mocht Bitcoin aan de bovenkant van de box uitstijgen? Dan willen we een higher high zoals de groene pijlen laten zien.

In dit geval zal Bitcoin dan nog 4,5% moeten stijgen om over de $11.200 een high te maken. Mocht dit gebeuren, dan kunnen we een doorstijging verwachten naar bovenliggend key level op $12.000.

Bitcoin koers verkeert in gevarenzone: Gaan we dippen naar $10.000?

‘Dalen naar $10.000?’

Wanneer Bitcoin aan de onderkant van de box daalt, kunnen we een daling verwachten richting $10.000.

Stijgt Bitcoin aan de bovenkant van de box uit? Dan willen we eerst een higher high zien over $11.200 alvorens de koers verder kan stijgen naar $12.000.

Over CryptoTargets

Gratis meer leren over hoe support- en weerstandlevels werken en hoe jij hiermee kan traden? Lees dan deze duidelijke post van CryptoTargets.

Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen? Join dan de Telegram groep van CryptoTargets.