Bitcoin (BTC) Update: Zorgt diamant patroon voor verdere stijging Bitcoin?

Door CryptoTargetsDe Bitcoin (BTC) koers consolideert, maar maakt al momentum om op de korte termijn verder te stijgen. In deze post lees je onze verwachtingen.

Op de 4 uurstimeframe zien we een bekend patroon van Bitcoin. Namelijk het diamant patroon aan de top van een stijging. Bitcoin heeft dit patroon in de huidige stijging vanaf 23 september al 3 keer laten zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bij alle gevallen steeg Bitcoin na het vormen van dit patroon minimaal 10% verder. We zien dat de koers in het patroon 3 keer weerstand vindt waarna de prijs vervolgens doorstijgt. Bekijk de onderstaande foto.

Bitcoin (BTC) 15 minuten

Op de kortere termijn (15 minuten) kunnen we de derde weerstand in kaart brengen. Hier zien we al dat Bitcoin het lastig heeft om de weerstand te doorbreken. Samen met de horizontale weerstand waar de koers tijdens deze consolidatie al 3x eerder weerstand op heeft gehad, kampt de koers nu dus met een dubbele weerstand.

Wat we in dit geval kunnen zien, net zoals we dat bij de vorige diamant patronen zagen, is een retrace naar de onderliggende supportlijn op $13.000 alvorens we verdere stappen maken.

Bitcoin (BTC) Update: Zorgt diamant patroon voor verdere stijging Bitcoin?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de onderstaande dagelijkse timeframe ziet Bitcoin er nog super bullish uit! De koers maakt mooie higher highs en higher lows. Wat we in deze uptrend niet willen zien, is een dagelijkse close onder $12.600 (laatste low).

De koers kan dus nog een stukje terugzakken door de derde weerstand van het diamant patroon maar moet boven de $12.600 blijven om super bullish te blijven.

Zakt de koers wel onder de $12.600? Dan kan deze uptrend wellicht een grotere pauze gaan nemen door bijvoorbeeld terug te gaan dalen richting supportrange $11.600.

Bitcoin (BTC) Update: Zorgt diamant patroon voor verdere stijging Bitcoin?

Conclusie

Bitcoin bevindt zich in een zeer sterke trend en zal waarschijnlijk na de derde bounce vanaf het diamant patroon nog doorstijgen. We kunnen een verdere stijging uitsluiten wanneer we een dagelijkse close maken onder $12.600.

Over Crypto Targets

Meer weten over een bullmarket of bullrun? Lees dan de post van CryptoTips. Ook voor overige crypto informatie kunt u terecht op de website van CryptoTips.

Meepraten over cryptocurrency? Join dan de Telegram chatroom!

De prijs in euro: