Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven de grens van $7.000?

Door Big Bang CryptoBitcoin (BTC) koerst momenteel boven de grens van $7.000. De bitcoin halving gaat de nieuwe BTC die vrij komt halveren. In de vorige analyse kun je meer lezen over de mogelijke scenario’s door de bitcoin halving.

Dow Jones vs Bitcoin

Gaan we terug naar de niveaus van $3.000 of blijven we netjes stijgen? Het hangt waarschijnlijk ook af van de stemming in de rest van de wereld. Moeten we bijvoorbeeld rekening houden met de indicie van aandelenmarkten als de Dow Jones?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op de daggrafiek komt de Dow Jones niet boven de 50 MA, maar blijft wel netjes boven de 20 MA. Een eventuele daling ligt voor de hand. Dat kan mogelijk negatief uitpakken voor bitcoin.

De koers van bitcoin houdt zich tot nu toe beter dan die van de Dow Jones, maar toch zijn er dit jaar gelijkenissen te vinden in de koers. Ook de bitcoin prijs reageerde in maart heftig op de paniek rondom het coronavirus wereldwijd.

Hieronder zie je de grafiek van de Dow Jones, houd die in het achterhoofd wanneer je de huidige bitcoin koers grafiek ziet iets verder in dit artikel.

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven de grens van $7.000?

Terug naar bitcoin

Op 14 november 2018 bereikte bitcoin het dieptepunt van $3.100. Sindsdien is de koers van BTC daar niet meer gekomen. De huidige grafiek heeft flink wat weg van de bodem uit 2018. Het biedt geen garanties, maar ook hier lijken de koersen op elkaar.

Na de grote daling naar $3.800 vormde bitcoin een double top. Toch kunnen we nog niet massaal omhoog kijken, het niveau van $7.500 moet eerst worden doorbroken voordat BTC echt door kan schieten. Daarnaast is de 200MA belangrijk op de daggrafiek.

Blijven we onder $7.500 en zakken we verder, dan zijn de niveaus $4.800 en $5.500 belangrijk om in de gaten te houden.

De dip van $3.100 van de bitcoin koers in 2018.

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven de grens van $7.000?

Koers van bitcoin nu. Lijkt op de koers van bitcoin in november 2018 én heeft gelijkenissen met de Dow Jones.

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven de grens van $7.000?

De 200 MA is belangrijk op de bitcoin weekgrafiek

Bitcoin (BTC) Update: Blijven we boven de grens van $7.000?

Big Bang Crypto

Big Bang Crypto (voorheen: Crypto League) is een zeer ervaren traderscollectief uit Nederland/Duitsland die sinds 2011 actief is. Ze delen hun analyses onder meer op Youtube en Discord.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...