Bitcoin koers breekt door $10.800, Square koopt $50 miljoen aan BTC

860 totale weergaven

De Bitcoin (BTC) koers breekt momenteel door de $10.800. Gaat hij ook door de weerstandszone van $11.000 heen? We bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de Update!

De beursgenoteerde betaalverwerker Square, bekend van de Cash App, heeft voor 50 miljoen dollar aan BTC gekocht. Een koopsignaal naar de markt, zo lijkt het.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is omgerekend 1% van het bedrijfsvermogen dat het bedrijf in kwartaal twee van dit jaar opgaf.

Bitcoin Update

Het zijn wat rustige dagen voor de Bitcoin koers met weinig volume en niet veel volatiliteit. De support van $10.550 blijft nog in stand, maar de koers weet zich ook niet door de weerstand heen te breken.

Maar met dit soort bewegingen kan het stilte voor de storm zijn en ligt een uitbraak op de loer.

Met het huidige volume ziet het ernaar uit dat we blijven consolideren. Maar met een prijs tussen $10.550 en $10.800 is dit een hele strakke consolidatie. Een kleine zone waar Bitcoin zich vaak snel uit weet te krijgen.

Een flink oppakkend volume kan zorgen voor veel volatiliteit en een uitbraak welke de koers flink kan laten doen stijgen maar ook dalen.

Het houden van de support van $10.550 gaat belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat $10.000 in stand blijft. Al zien we voorlopig voldoende support, de kans op dalen blijft in zicht.

Een stijging zal dusdanig veel volume nodig hebben om $11.000 te doen doorbreken.

Bitcoin daggrafiek

Gekeken naar de daggrafiek van Bitcoin zien we momenteel weinig spannende dingen. We zien kleine kaarsen welke strak tussen $10.550 en $10.800 in liggen.

Normaal gesproken blijft de koers van Bitcoin hier niet lang tussen liggen. Maar met het huidige volume kan het wel even duren voordat de koers een uitbraak gaat maken.

Bitcoin daggrafiek 8 oktober 2020

Bitcoin koers breekt door $10.800, Square koopt $50 miljoen aan BTC

Meer volume nodig

Wanneer we deze uitbraak gaan zien dan zal dat hoogstwaarschijnlijk gepaard gaan met flink wat volume, en kan de koers alle kanten op schieten. Zoals we meestal zien.

Support begint bij $10.550 en zal flink wat kunnen opvangen. Mocht dat breken dan zien we rond $10.250 een volgende support liggen.

Waar de koers in het verleden al heel wat op heeft zitten testen, en welke telkens sterk bleek te zijn. Als ook die support gaat breken dan komt $10.000 in gevaar. Al is een bounce terug rond de $10.000 erg waarschijnlijk.

Een stijging omhoog daarentegen zal veel weerstand rond $10.800 en $11.000 vinden. Zones welke we al meerdere keren hebben getest en waar de koers van Bitcoin zich momenteel nog niet door wist te drukken. Gezien het meerdere keren falen, en de inmiddels lager wordende highs.

Is de kans op een daling groter aan het worden. Een uitbraak omhoog kan daardoor met te weinig volume snel worden neergeslagen. En juist zorgen voor een daling.

Consolidatie kan aanblijven

Of we daadwerkelijk op korte termijn een uitbraak gaan zien is lastig te voorspellen. Consolidatie zal aanblijven wanneer het huidige lage volume intact blijft. Kijken naar kortere timeframes is naar mijn inziens ook in dit soort periodes met teveel ruis. En geeft geen duidelijk beeld.

Om op dit soort situaties in te springen kan het lucratief zijn om de uitbraak te gaan verhandelen. Wat veel winst op kan leveren, maar ook een groter risico is.

Mede dankzij de grote volatiliteit bij een uitbraak. Wees dus voorzichtig. En laten we hopen op snel wat actie binnen de markt van Bitcoin!

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCkoers