Bitcoin (BTC) Update: koers door $13.000 op weg naar meer

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven rond $13.000. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Sinds afgelopen donderdag zien we een mooie koers van Bitcoin. Met een prijs rond de $13.000 voor meerdere dagen zien we hoe sterk dit level zich momenteel weet te houden. Een signaal dat de prijs van Bitcoin volwassen genoeg is om wellicht nog verder door te stijgen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar omdat we in een regio komen waar de koers zich nog maar weinig heeft kunnen laten zien gaan we ook een wat onvoorspelbare regio in. Wel weten we dat we rondom $13.000 een belangrijke weerstand zien en de koers op een kantelpunt ligt. De weg naar een nieuwe all time high, of het plafond met kans op terugval.

Bitcoin maandgrafiek

Om een duidelijk beeld te krijgen waar de koers van Bitcoin zich momenteel bevindt zoomen we een stuk verder uit dan normaal. De maandgrafiek van Bitcoin laat momenteel goed zien op wat voor een belangrijk punt de prijs momenteel ligt.

De plek waar we voorheen niet met succes zijn blijven hangen. Een derde grote test kan daar verandering in gaan brengen.

Bitcoin maandgrafiek 25 oktober 2020

Bitcoin (BTC) Update: koers door $13.000 op weg naar meer

De zone tussen $13.000 en $14.000 is een flinke weerstand gebleken in het verleden en zal daarom ook weinig meegeven deze keer. Nu hebben we wel veel support gevonden tussen $10.000 en $12.000. Wat kan helpen om de koers overeind te houden tijdens het testen van de bovenliggende weerstand.

We kunnen op een hoog tijdsniveau zoals de maandgrafiek gaan verwachten dat de koers de opwaartse beweging gaat testen. Om te beginnen met de zone $13.000 en $14.000. Daarbij zien we tot aan $12.000 en zelfs tot aan $10.000 veel support. Wat zal dienen als vangnet bij het testen.

Bitcoin daggrafiek

Gekeken naar de daggrafiek van Bitcoin zien we dat de koers momenteel veel weerstand ondervindt op $13.200. Het is de vraag of de prijs rond $13.000 staande weet te houden.

Mocht dat niet het geval zijn dan zien we als eerste support $12.800. We zitten in een zone met zowel veel support als weerstand.

Bitcoin daggrafiek 25 oktober 2020

Bitcoin (BTC) Update: koers door $13.000 op weg naar meer

Als we dan kijken naar de grote beweging omhoog de afgelopen week is er altijd een kans dat deze ook weer snel ongedaan gemaakt kan worden. Het zal dus belangrijk zijn dat de koers zijn support levels vast zal houden.

Rond $12.000 zagen we veel weerstand wat nu dient als support. Dus een val zal niet zomaar veel verder zakken.

Het komt erop neer dat we dus in een belangrijke zone zitten momenteel. Met weerstand rondom het kantelpunt waarop de koers in het verleden terug is gevallen met flinke dumps en een bear markt. Dat betekent niet dat het ook dit keer het geval zal zijn.

De komende tijd zal veel volatility gaan geven, en wellicht een nieuwe sterke poging tot een all time high. Maar eerst de $13.000 en $14.000 zone tackelen voor een zeer bullish start naar meer.

De prijs in euro: