Bitcoin (BTC) Update: Is de koers op weg naar naar $17.700?

Door CFX Expert De Bitcoin (BTC) koers presteert de laatste weken heel erg sterk. De support/resistance flip van $10.000 heeft stand gehouden begin september.

Wat kunnen we nog meer verwachten van bitcoin de aankomende dagen en weken? Dit kun je lezen in de onderstaande Update.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin daggrafiek (tijdsanalyse)

We zoomen even uit door gebruik te maken van de zogenaamde Gann Box studie. Dat is een methode om belangrijke data te bepalen wanneer bitcoin het volgende koop/verkoop moment zal bereiken.

Het is echter niet mogelijk om precies alle tijdstippen te voorspellen met deze methode. Wat je wel kan zien, is dat bij de vorige verticale fibonacci levels er wel degelijk een reactie plaatsvond (zie rode pijltjes chart).

Bitcoin (BTC) Update: Is de koers op weg naar naar $17.700?

Gann Box studie op Trading View (bovenstaande grafiek dateert van januari 2018)

Bitcoin daggrafiek (Elliott Waves)

Op basis van het dagelijkse timeframe bevinden we ons mogelijk in een correctie naar boven (gele WXY in onderstaande grafiek).

De onderverdeling van zowel “W” , “X” als “Y” is steeds in 3 waves, wat duidt op een correctie. We bevinden ons nu in de laatste impulsieve wave omhoog (groene C wave), meer bepaald in wave 3.

Deze wave is makkelijk te herkennen aan de steile graad, aan de correcties die zeer snel gekocht worden, en aan het stijgende volume. Het mogelijke einddoel van deze derde wave bevindt zich op +/- $17.700.

Vanaf dit level verwacht ik een standaard 5-3-5 (waves) ABC-correctie richting $15.000, aangezien de tweede wave (blauw) reeds een complexe correctie tot stand heeft gebracht.

Vervolgens krijgen we nog een vijfde wave omhoog met aanzienlijk lager volume dan wave 3. Deze laatste wave omhoog is volgens sommigen de laatste stap richting de dominante trend.

Deze wave mist enorm veel enthousiasme en kracht die te vinden is wave 3. Helaas stappen veel beginnende beleggers pas in deze wave in, zo vlak voor de top.

Bitcoin (BTC) Update: Is de koers op weg naar naar $17.700?

Bitcoin 1-uursgrafiek

Op de korte termijn hebben we een reactie gekregen op het 123.6% fibonacci level (regio $16.400). Ik verwacht hier een complexe correctie, omdat we de vorige top van $16.000 gebroken hebben met weinig volume.

Verder zie ik ook dat de beweging waar we ons nu in bevinden een correctie is (oranje ABC) t.o.v. de vorige correctie (groene ABC).

Correctie na correctie geeft aan dat deze 2 waves onderdeel zijn van een complexe correctie, die zal eindigen in dit geval in 5 waves naar beneden.

Deze 5 waves naar beneden kunnen enkel nog voltrokken worden door middel van een Ending Diagonal, aangezien de eerste wave uit 3 waves bestaat.

Het target is vooralsnog moeilijk te bepalen, omdat een complexe correctie kan bestaan uit een running flat of een expanded flat.

De targets zijn aangegeven in de lichtblauwe box. Opgelet: dit zijn voorlopige targets, die kunnen wijzigen naar gelang de top van de gele B-wave in beeld komt.

Running flat targets: fib levels – 0.618 of 1 ($15.600 of $15.000).
Expanded flat targets: fib levels – 1.276 tot 1.618 ($14.500 tot $14.000)

Eenmaal het target bereikt is, kunnen we aanstalten maken om de blauwe wave 3 af te maken op het dagelijkse timeframe (richting $17.700).

Bitcoin (BTC) Update: Is de koers op weg naar naar $17.700?

“$14.000 houden is bullish”

Op de korte termijn is het bullish als de koers de $14.000 houdt. Op de middellange termijn is het opletten zodra Bitcoin de $18.000 en $18.500 gaat naderen.

Speel het spelletje slim: zit je een long positie, schuif dan je stoploss steeds mee. Je moet nooit denken dat je in de trade van je leven zit.

Over CFX Expert

Kom gezellig chatten in ons Telegram kanaal met enkele zeer ervaren traders.

De prijs in euro: