Bitcoin (BTC) Update: Koers blijft bullish, uitbraak naar $54.000?

De Bitcoin (BTC) koers stijgt na een tijd van consolideren wederom uit zijn falling wedge patroon. Dat is op te vatten als een bullish signaal en laat zien dat kopers nog sterk staan tegenover de verkopers. In deze update bespreken we de mogelijke targets voor de bitcoin prijs.

Als eerste brengen we de afgelopen consolidatie en uitbraak uit het patroon in kaart.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 1-uursgrafiek

Op de 1-uursgrafiek is te zien dat de koers in een periode vanaf 8 februari tot vandaag in een wedge bewoog waaraan het aan beide kanten (boven en onder) weerstand en support kreeg.

Meestal wanneer de koers van een asset, in dit geval bitcoin, uit zo’n patroon stijgt geeft dat een sterke indicatie weer voor de volgende grotere trend.

Vandaag was er sprake van een uitbraak van bitcoin richting de bovenkant. Op de onderstaande foto zie je duidelijk dat de koers dit keer geen weerstand kreeg aan de bovenkant van de wedge maar en dwars doorheen steeg.

Wanneer we de fibonacci retracement op de koers hanteren, zien we dat een mogelijk target voor de bitcoin prijs op $54.000 ligt. Hier ligt namelijk het -0.618 level van de fibonacci, die vaak aangehouden wordt als target na uitbraak van een patroon zoals deze.

Bitcoin (BTC) Update: Koers blijft bullish, uitbraak naar $54.000?

Bitcoin (BTC) 15-minutengrafiek

Op de 15 minuten chart kunnen we kijken wanneer een verdere uitbraak richting $54.000 plaats kan vinden. Op de koers zien we dat de bitcoin prijs een top heeft neergezet na een stijging over de bovenkant van de rising wedge.

Bitcoin (BTC) Update: Koers blijft bullish, uitbraak naar $54.000?

Na deze top heeft de koers een kleine pullback gemaakt richting de voormalige weerstand en deze diende hier als support. Mocht bitcoin nu over zijn laatste top stijgen, dan kunnen we spreken van een verdere breakout naar mogelijk $54.000.

Zoals we op de onderstaande foto zien geeft niet alleen de voormalige weerstand nu een support maar laat de RSI ook zien dat de koers op een mogelijk supportlevel terecht is gekomen en vanaf hier verder kan stijgen.

Bitcoin (BTC) Update: Koers blijft bullish, uitbraak naar $54.000?

Mocht bitcoin er niet in slagen om over zijn laatste top te stijgen, dan kunnen we terug dalen richting $49.000. Dit is een lokaal supportlevel voor bitcoin en direct weer een supportlevel aan de onderkant van de rising wedge.

Mocht dit scenario uitspelen, dan kunnen we spreken van een ‘fake breakout’ en zal de koers voorlopig nog even zijwaarts bewegen of wellicht zelfs verder dalen.

Bitcoin (BTC) Update: Koers blijft bullish, uitbraak naar $54.000?

Heb jij geprofiteerd van de Bitcoin stijgingen?

Zo niet, dan kan je gebruik maken van de trading signals van
CryptoTargets. Middels deze signals krijg je real-time inzicht in
wanneer de analisten van CryptoTargets instappen en wanneer zij weer
verkopen.

Zo maakt het niet meer uit of je onervaren bent met het traden in crypto, je doet namelijk gewoon mee met ervaren handelaren!

Niet zeker om te beginnen? Probeer het dan 14 dagen gratis uit! Via cryptotargets.nl/premium.

Lees meer over:
Technische Analyse