Bitcoin (BTC) Update: koers van Bitcoin test $40.000, op weg naar nieuwe all time high?

801 totale weergaven

De Bitcoin (BTC) koers houdt zich momenteel staande in consolidatie. De huidige prijs is ~$39.500, terwijl de hoogste prijs ooit rond $42.000 lag. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Met het breken van de downtrend welke zich op de korte termijn aan het vormen was zagen we de kans al snel rijp voor een nieuwe test van de vorige all time high, en het breken van $40.000. In slechts enkele dagen heeft de koers deze beweging ook weten te maken. Met een nieuwe test van $40.000 en het aanraken van $41.000 zien we sterke bullish signalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Of we daadwerkelijk een nieuwe all time high gaan zien zal de koers van Bitcoin de komende dagen of wellicht zelfs uren al kunnen laten zien. De test lijkt zich momenteel niet sterk af te wijzen en met voldoende support. Zullen we een uptrend gaan zien welke wellicht, en met ook een beetje optimisme, de $50.000 aan kan gaan raken.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wanneer we de 4-uurgrafiek van de koers van Bitcoin aanraken zien we de sterke opwaartse beweging sinds het testen van de $30.000. Met eigenlijk geen enkele stop tot aan de $41.000. Waar we met de vorige high ook veel weerstand hebben ervaren.

Dat de koers hierop de eerste weerstand ziet en daardoor terugzakt is niet gek. Met het zakken richting $39.000 zien we de eerst sterke support. Welke momenteel voldoende volume heeft om te koers omhoog te houden, en weer een stuk richting de all time high weet te pushen. Een bullish beweging, en hele mooie afsluiting van de weekly candle.

Bitcoin (BTC) Update: koers van Bitcoin test $40.000, op weg naar nieuwe all time high?

Maar de week is nog niet voorbij en in de laatste uren kan er veel gebeuren. Een ideale beweging zou een push richting de $42.000 zijn, en een sluiting van de weekly candle boven $40.000. Wat de weg voor nieuwe hoogtes vrij zal maken. En een sterke support creëert.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Wanneer we een stukje inzoomen en de 1-uurgrafiek van Bitcoin bekijken zien we de sterke support rond $38.000. Na het testen van dit level. De koers werd onmiddellijk teruggestuurd boven de $39.000. Met veel bullish volume, richting de $40.000. Ook op lagere timeframes zien we de sterke opwaartse beweging.

Bitcoin (BTC) Update: koers van Bitcoin test $40.000, op weg naar nieuwe all time high?

Maar het is altijd mogelijk dat de koers toch niet de all time high weet te breken. En verder gaat terugzakken. De eerste test zal dan $38.000 zijn, met kans op terugvallen naar $37.000. Een bounce terug omhoog zal daarbij zeer waarschijnlijk zijn.
Al met al ziet het er wel uit dat we een nieuwe all time high gaan opzoeken. Met een kans op sluiten van de week boven de $40.000. Het ziet er dus naar uit dat we een bullish week tegemoet gaan, met veel volatiliteit rond de nieuwe hoogte! Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
koersprijsupdate