Bitcoin (BTC) Update: We duiken onder de $10.000, wat nu?

Daar was hij! De break van bitcoin (BTC) door de magische grens van $10.000! Maar helaas, inmiddels is de prijs alweer onder de 10k gekropen. Maar is dit nou een bullish, of een bearish teken? We nemen een kijkje naar de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s

Bitcoin analyse

Na de stijging boven $10.000 is BTC extreem overbought geraakt. Een dump(je) is daarom niet meer dan logisch, daarnaast hielp deze dump CME bij het vullen van de “GAP” voor Bitcoin Futures.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Laten we de charts erbij pakken!

We kijken er al een aantal dagen naar, de onvermijdelijke rising wedge (bearish sign) en bearish divergence op de daily. Ondanks dat rising wedges statistisch gezien meestal bearish uitbreken aan de onderkant wil het voorkomen dat ze bullish uitbreken aan de bovenkant wanneer de markt bullish is.

Heel even leek het er ook op dat dit ging gebeuren, de break-out door de psychologische grens van $10.000 bleek echter niet voldoende (lees; te weinig volume en buy pressure) waardoor we nu weer binnen de rising wedge zitten en we waarschijnlijk lagere levels gaan opzoeken.

Bitcoin daggrafiek met een rising wedge

Bitcoin (BTC) Update: We duiken onder de $10.000, wat nu?

Wat zien we op de grafiek?

We zien een fake-out buiten de rising wedge door de $10.000 levels heen. Deze is nu rejected en bevindt zich op het moment van schrijven binnen het Order Block (OB) in combinatie met het fib-level 1 met als prijs $9.900.

Ter info: OB’s zijn zones waar de prijs zowel als support en resistance heeft gediend en vaak met veel geweld uit vertrekt na enige consolidatie.

Optie A:
De prijs kan de eerdere demand-zones gaat opzoeken rond de $9.500 (weekly orderblock, zie weekly chart verderop in deze update), $9.100 en misschien zelfs de $8.600. Deze demand zones zijn gebaseerd op fibonnaci (0.786 fib en 0.618 fib) en OB’s.

Optie B:
Als prijs alsnog uitbreekt aan de bovenkant van de rising wedge en $10.500 (zie zwarte lijn) breekt dan is de eerste target $11.000 USD. Boven de $11.000 is een zeer bullish teken!

Bitcoin daily ichimoku cloud

Bitcoin (BTC) Update: We duiken onder de $10.000, wat nu?

Met gebruik van de ichimoku indicator zien we aantal dingen:

– Steun op de Tenkan-Sen (zie punt 1) rond de $9.100 levels.
– Steun van de Kinjun-Sen (punt 2) rond de $8.600 levels.
– Bullish kumo-twist (zie uitroepteken die groen kleurt), een positief teken.

Daarnaast is er een golden cross op de moving averages wat ook een zeer goed teken is.

Kortom, dit lijkt een gezonde correctie van een bull markt “where dips are for buying”.

Is de markt nu dan bearish geworden?

Nee, zeker niet. Het lijkt vooralsnog op een gezonde pullback na een mooie run richting $10.000. Zolang $8.600 als ultieme support niet wordt gebroken is er niks aan de hand.

Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin weekgrafiek

Bitcoin (BTC) Update: We duiken onder de $10.000, wat nu?

Ook zien we op de weekly (zie chart) dat de down trend lijn nog niet gebroken is. Verder zien we een demand orderblock op $9.500.

Als de downtrend lijn wel naar boven uitbreekt, en er dus volle daily candles boven $10.500 ontstaan, kan er vuurwerk ontstaan.

Kortom: wanneer bitcoin de support levels niet breekt dan staat de koers er goed voor.

Praat mee!

Wil jij ook praten over technische analyses, charts & traden? Join dan een van de meest ervaren crypto community’s van Nederland.

Voor onze chat, klik hier:
https://t.me/CryptoCurrencyNederland

Voor ons TA-kanaal, klik hier:
https://t.me/CryptoCurrencyNL

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...