Bitcoin (BTC) Update: op weg naar all time high of nog flinke dip onder $45.000?

De Bitcoin (BTC) koers begeeft zich met een prijs van ~$45.000 momenteel rond een belangrijke weerstand/support. Terwijl de hoogste prijs ooit rond $58.500 lag. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Na het aanraken van de nieuwe all time high rond $58.500 vorige week zondag zien we een flinke dip. Waarbij de koers zich momenteel op een belangrijk punt ligt rond $45.000. De komende uren zullen hoogstwaarschijnlijk gaan bepalen hoe de koers van Bitcoin zich de komende week gaat bewegen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zowel bullish als bearish signalen geven een gemixt beeld. Maar de kans dat we voorlopig een top ervaren rond $58.500 is groot.

En de huidige bewegingen laten zien dat de koers nog een stuk verder kan zakken voordat de uptrend weer doorgezet gaat worden. Of dat resulteert in een langverwachte gezonde retrace of dat we langzaamaan bearish worden gaan we de komende week zien.

Bitcoin daggrafiek

Als we de daggrafiek van Bitcoin erbij pakken zien we dat de nieuwe top een flinke weerstand laat zien. Met als gevolg een dip richting $45.000. We zien daar momenteel veel support liggen, waar de koers flinke druk op zet.

Gezien de reactie rond $45.000 ziet het er naar uit dat de koers nog wat verder zal zakken voordat de bottom gemaakt is. Een test tussen $38.500 en $40.500 ligt op de loer. Waarbij een push omhoog weer een stuk waarschijnlijker wordt.

Bitcoin (BTC) Update: op weg naar all time high of nog flinke dip onder $45.000?

De week in gaan met een nieuwe dip is momenteel erg waarschijnlijk. Maar long term nog lang niet gevaarlijk voor de uptrend. Wanneer we de 200 MA bekijken op de daggrafiek zien we dat deze MA rond $22.300 support biedt. En de prijs van Bitcoin een lange weg zal moeten maken om dat te willen breken.

Reden van het grote gat tussen de 200 MA en de huidige prijs is het op flink tempo doorstijgen van de koers. Het is een mogelijkheid dat de koers deze MA zal testen, wat kan betekenen dat de koers een flinke dip kan maken. Maar het ziet er naar uit dat de huidige dip met een test rond $38.500 voldoende support zal vinden.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wanneer we een stuk verder inzoomen zien we dat het short term een stuk spannender aan het worden is. Het huidige testen van de support rond $45.000 is tevens de support van de 200 MA. Op kortere termijn lijkt de koers de uptrend aan het testen zijn.

Mocht de prijs zich staande houden en voldoende support vinden dan zullen we bullish signalen gaan zien en wellicht een snelle push omhoog richting $50.000 zien. Maar de kans dat $45.000 gaat breken komt dichterbij. Met als gevolg dat de koers van Bitcoin zich short term in een bearish trend zal bevinden.

Bitcoin (BTC) Update: op weg naar all time high of nog flinke dip onder $45.000?

Het breken van de 200 MA kan een trigger zijn voor een flinke dip, waarbij $38.500 sowieso gezien gaat worden. Of de koers verder zal zakken is afhankelijk van de hoeveelheid support dit level laat zien.

Al met al ziet het er naar uit dat de koers van Bitcoin zich op korte termijn in een wellicht kortstondige downtrend gaat begeven. Afhankelijk van de huidige test rond $45.000.

Mocht de koers toch staande blijven, dan is een test van $50.000 mogelijk. Maar het naar beneden breken en doorkruisen van de 200 MA kan al snel resulteren in een nieuwe flinke dip met als eerste tussenstop $38.500.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
koersTechnische Analyse

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

Nieuws
Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

Nieuws
Meer dan 100 miljard dollar Tether (USDT) gedrukt

Een nieuwe mijlpaal voor Tether's USDT. De stablecoin heeft een historische marktkapitalisatie van $100 miljard...

Dogecoin en meme coins Nieuws
DOGE Pumpt 70%, Gaat Dogecoin Nog Stijgen Deze Meme Crypto Rally?

Ben je te laat om in te stappen bij Dogecoin? De populaire meme token steeg...

Lees meer