Bitcoin (BTC) Update: Staat er een stijging naar $9.600 voor de deur?

394 totale weergaven

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – We hebben deze week een flinke daling gezien. Is de bodem al gevonden of gaat de koers verder door? Een kijkje naar de grafieken en we bespreken daarbij de mogelijke scenario's.

Blijf op de hoogte van de laatste video analyses en bezoek ons YouTube kanaal!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 1) is er een flinke bearish candlestick te zien deze week. Het zou goed voor het bullish scenario zijn als we de 21EMA support houden.

Als we daaronder sluiten dan zie ik de koers verder afzakken naar de .618 Fib/$8.250 en potentieel de .786/$7.600. Rond de $7.600 zit nog een futures gap die niet volledig gevuld is.

Figuur 1: De koers moet een higher low gaan vormen (HL).

Bitcoin (BTC) Update: Staat er een stijging naar $9.600 voor de deur?

Op het moment moet er op de wekelijkse grafiek een higher low (HL) vormen en met nog 1.5 dag op de teller lijken we die te vormen met $8.421 als laagste punt. De wekelijkse candlestick moet nog sluiten natuurlijk, dus dat kan veranderen.

Maar wat gebeurt daarna?

Bullish scenario

In het bullish scenario moet de koers $10.500 breken en daarna een higher high maken om de wekelijkse uptrend voort te zetten. Dit is voor mij niet het meest waarschijnlijk scenario.

Het andere bullish scenario is een evenwicht patroon waarbij de koers heen en weer beweegt tussen de $8.421 en $10.500 om vervolgens dan naar boven uit te breken over een aantal weken.

Bearish scenario

In het bearish scenario waar ik nu naar kijk is dat we een wekelijkse downtrend gaan maken waarbij de koers ten opzicht van $10.500 een lower high maakt en de downtrend gaat bevestigen. Dit is nodig om een higher low te vormen op de maandelijkse grafiek in het evenwicht patroon waar ik naar kijk. Ik verwacht dat de koers daarna naar boven uitbreekt tijdens of na de halving.

Meer over het maandelijkse patroon zie je in onderstaande video.

Bitcoin prijs dagelijkse grafiek

Op de dagelijkse grafiek (figuur 2) is er een potentiële descending broadening wedge te zien. Dit is een bullish patroon en kan de koers potentieel naar de bovenste lijn brengen rond de $9.600. Dit is nog wel ver weg en de bulls hebben dan veel werk te verrichten.

De dagelijkse grafiek ziet in een downtrend en sinds de enorme daling deze week hebben we nog geen lower high (LH) gevormd. De 4-uur grafiek zit ook nog in een downtrend, en pas als deze voorbij is is er op de dagelijkse grafiek een tijdelijke bodem gevormd waardoor een lower high kan onstaan.

In de huidige situatie zou de lower high zich kunnen vormen richting de bovenkant van de descending broadening wedge. Targets tot daar zijn de fibonacci niveaus .382 ($9.036), .5 ($9.226) en .618 ($9.417).

De laatste valt ook samen met de groene box (bovenkant is $9.600) die voorheen sterke support bood en nu waarschijnlijk sterke resistance zal zijn.

Voor nu hebben de bulls moeite om de 200DMA resistance voorbij te komen en is support te vinden op de 100DMA/$8.300 en de rode .618 Fib op $8.250. Voor meer informatie kijken we naar de 4-uur grafiek.

Figuur 2: Brengt de potentiële descending broadening wedge de koers naar $9.600?

Bitcoin (BTC) Update: Staat er een stijging naar $9.600 voor de deur?

Bitcoin prijs 4-uur grafiek

Op de 4-uur grafiek (figuur 3) keek ik in de video van gisteren nog naar een bear flag en die is naar beneden uitgebroken, maar heeft (nog) niet de technische target op $7.780 gehaald.

De bulls zijn ingestapt, maar de 4uur zit nog wel in een downtrend met lower highs en lower lows.

Er is ook bullish divergence te zien op de RSI en prijs, en die kan er potentieel voor zorgen dat de 4-uur downtrend hier stopt zodat er een uptrend start en er een dagelijkse lower high kan worden gevormd.

Op dit moment hebben de bears duidelijk de overhand en is de 12EMA al een paar dagen resistance. Als de downtrend voortzet dan kijk ik naar de $8.250 support.

Figuur 3: De 4uur zit nog in een downtrend. Duurt die voort dan is $8.250 een support.

Bitcoin (BTC) Update: Staat er een stijging naar $9.600 voor de deur?

Wat gaat bitcoin doen?

Op het grote plaatje is het mogelijke dat we een wekelijkse downtrend ingaan om een higher low voor de maandelijkse grafiek te vormen. Dat betekent dat we de komende weken verder naar beneden zullen kruipen.

Op de korte termijn kunnen we nog verder naar beneden zakken richting $8.250. Dit is tenzij de bulls op de 4uur grafiek nu de downtrend stoppen.

Daarna zou de koers potentieel de bovenkant van de descending broadening wedge kunnen gaan aanraken.

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!